Bekymret for Caroline: Snart kender vi svaret

Michael Mortensen peger på flere ting, der modarbejder hinanden, når gigtsyge Caroline Wozniacki skal forsøge at genfinde topformen

De kommende måneder vil vise, om Caroline fortsætter karrieren, tror Michael Mortensen. Foto: AP
De kommende måneder vil vise, om Caroline fortsætter karrieren, tror Michael Mortensen. Foto: AP

- Carolines situation er virkelig bekymrende, og de kommende måneder bliver skelsættende for hende, siger Michael Mortensen med adresse til det sygdomsforløb, der nu har holdt hende væk fra tennisbanen i mere end en måned.

Som hendes tidligere træner og ven af familien Wozniacki har han fulgt udviklingen tæt, og han lægger ikke skjul på, at han er skeptisk i forhold til hendes videre karriere.

- Der er nogle ubekendte, men i marts vil vi få nogle svar i de store turneringer i Indian Wells og Miami, tror Mortensen, der som kommentator på Eurosport kommenterede hendes kampe i Australian Open.

- Hun har spillet to kampe i Auckland og tre i Australien, og i den seneste mod Maria Sharapova var hun ikke rigtigt til stede – hverken fysisk eller mentalt. Man kunne se på hende, at hun godt vidste, at hun ikke var oppe på 100 procent.

Hvorvidt hun kommer det igen, er et spørgsmål, for Caroline Wozniacki er sportsligt og fysisk oppe mod nogle parametre, der indbyrdes modarbejder hinanden, påpeger han.

- Hun har haft lidt problemer med sit knæ i mange år, og nu har hun så fået den gigtsygdom, som er et stort problem for hende. Bare det at vide, at hun har den, rammer jo mentalt. Hun kan ikke undgå at gå og spekulere over det.

- Det vil også hæmme hende i træningen, for hun kan ikke længere byde sin krop den samme mængde træning. På den måde er hun blevet mere skrøbelig og har ikke samme stamina som tidligere.

- Hun er en spiller, der lever meget på sin fysik, og hun skal virkelig være på for at kunne neutralisere sine modstanderes tunge slag

- Hun er nødt til at være selektiv med sine turneringer. Men det er samtidig et problem, for hun er bedst, når hun er i et flow med mange turneringer og kampe. Det har hun brug for, hvis hun skal holde sig skarp såvel fysisk som mentalt.

- Hun er så ærekær og så meget perfektionist, at hun ikke vil spille på 60 procent, siger Michael Mortensen om Caroline. Foto: Jakob Jørgensen
- Hun er så ærekær og så meget perfektionist, at hun ikke vil spille på 60 procent, siger Michael Mortensen om Caroline. Foto: Jakob Jørgensen

- Når du er væk fra tennis i en periode, tør du ikke slå de samme slag, når du kommer i kamp igen. Det hele bliver mere fortænkt, siger Michael Mortensen, der ikke mener, at Caroline Wozniacki af konkurrencehensyn behøver at fortie sin sygdom.

- De andre trænere og spillere kender jo hendes situation. De ved godt, hvor hun står rent fysisk. Du kan bluffe i en kort periode, men nu kan hun lige så godt lægge kortene på bordet.

Med sit indgående kendskab til det indædte konkurrencemenneske føler han sig ikke i tvivl om, at hun vil stoppe karrieren, hvis hun ikke kan finde tilbage til sin absolutte topform.

- Hun er så ærekær og så meget perfektionist, at hun ikke vil spille på 60 procent, siger han.

- Med de resultater, hun har bag sig, vil hun være med der, hvor det er sjovt at være. Det handler om at kunne vinde de store turneringer. Det er det, der udfordrer og stimulerer hende.

Så mange point skal Caroline Wozniacki forsvare i 2019

MIAMI, 2R, 10 point

ISTANBUL, kvartfinale, 60 point

MADRID, 3R, 120 point

ROM, 4R, 190 point

FRENCH OPEN, 4R, 240 point

EASTBOURNE, vinder, 470 point

WIMBLEDON, 2R, 70 point

MONTREAL, 2R, 1 point

CINCINNATI, 2R, 1 point

US OPEN, 2R, 70 point

TOKYO, 2R, 1 point

WUHAN, 3R, 105 point

BEIJING, vinder, 1.000 point

SÆSONFINALE, gruppespil, 500 point

Note: En Top 10-spiller, der er oversidder i første runde, får kun 1 point ved nederlag i anden runde.

Caroline Wozniacki er mere end ærgerlig over endnu et afbud, og nu skal hun tilses af eksperter i New York. Foto: AP Tennis Nedtrykt Caroline: Lortesituation

Caroline og Patrick Wozniacki ved arrangement i København i oktober sidste år. Foto: Ritzau/Scanpix/NILS MEILVANG Tennis Storebror giver godt råd til Wozniacki

Foto: AP Tennis Vred-zniacki: Det er grotesk

Caroline Wozniacki under Australian Open. Foto: Roger Parker Tennis Bekymret Wozniacki: Nyt lægebesøg i New York

78 kommentarer
Vis kommentarer