Bekymret Wozniacki: Nyt lægebesøg i New York

- Det er langtfra en optimal situation, siger Piotr Wozniacki om sin syge datter, der dog vil prøve at træne i Dubai om nogle dage

Caroline Wozniacki under Australian Open. Foto: Roger Parker
Caroline Wozniacki under Australian Open. Foto: Roger Parker

Det er bestemt ingen overdrivelse at skrive, at det er en bekymret Piotr Wozniacki, Ekstra Bladet får i røret fra Doha, hvor Caroline netop har måttet trække sig fra sin første kamp på grund af sygdom.

Det er en bekymring, som han tydeligvis først og fremmest udtrykker som far.

- Caroline har aftalt at konsultere specialisterne i New York, og så er vi forhåbentlig meget klogere på det hele. Men det er langt fra nogen optimal situation, siger han.

Lægebesøget i USA handler selvsagt om hendes gigtsygdom, hvorimod hun netop har trukket sig på grund af en virus. Men spørgsmålet er, om der er nogle helbredsmæssige sammenhænge, som han og Caroline kan blive klogere på. Hun har nemlig længe ikke følt sig rask.

- Generelt har hun været lidt syg i længere tid. Hun har problemer her og der, og nu er der også stødt noget influenza-lignende til. Hun er i alt fald ikke klar, siger Piotr Wozniacki.

Det betød i forrige uge afbud til det danske Fed Cup-hold, og nu må Caroline altså også melde fra i Qatar Open, der ellers havde givet hende et wildcard.

- Vi tog chancen med at tage herned, men måtte tage en beslutning i dag. Caroline er langt fra 100 procent klar, og så skal hun ikke spille.

I næste uge er hun tilmeldt turneringen i Dubai.

- Vi forsøger at tage til Dubai, hvor det er lidt bedre vejr. Om et par dage prøver vi at træne, og så ser vi situationen an. Men jeg kan langt fra garantere, at hun spiller den turnering.

- Jeg vil ikke presse hende til noget som helst, og vi må hele tiden vurdere situationen og tage vores beslutninger på det rigtige grundlag.

Hendes fravær fra Qatar Open vil i øvrigt få mærkbare konsekvenser på verdensranglisten for danskeren, der ryger ud af Top 10 og i næste uge formentlig vil indtage en plads som nummer 14.

Ranglistefaldet vil påvirke hendes seedning i kommende turneringer.

Efter lægebesøget i New York venter de store turneringer i Miami og Indian Wells, men det er altså foreløbig uvist, hvornår Caroline Wozniacki står på en tennisbane igen.

Det skete senest i Melbourne, hvor hun som forsvarende mester i Australian Open tabte i tredje runde til Maria Sharapova, i en kamp, hvor en iagttager også mente at kunne se tegn på sygdom:

Tvivlen følger Caroline, for australske lidelsesfælle så flere tegn på gigtudbrud hos hende på kampdagen. Foto: Ritzau Scanpix Tennis Journalist så tydelige tegn: Caroline kæmpede med sin sygdom

Naomi Osaka sammen med hendes tidligere træner, Sascha Bajin. Foto: Patrick Hamilton/Ritzau Scanpix Tennis Efter to store triumfer: Verdens bedste fyrer træneren

Wozniacki poserer for kameraet. Foto: Splash Tennis Caroline i højst usædvanlig kjole

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

198 kommentarer
Vis kommentarer