Belgisk politi anholder 13 i sag om mulig matchfixing

Belgisk politi foretog adskillige anholdelser i en sag, der handler om mulig matchfixing i tennissporten

Politiet slog til mod 21 adresser i Beligen i sag om mulig matchfixing i forbindelse med professionelle tennisspillere. Foto: James Veysey/Arkivfoto fra Wimbledon 2017.
Politiet slog til mod 21 adresser i Beligen i sag om mulig matchfixing i forbindelse med professionelle tennisspillere. Foto: James Veysey/Arkivfoto fra Wimbledon 2017.

13 personer er tirsdag blevet anholdt i Belgien mistænkt for matchfixing i tennis.

Politiet slog til mod 21 adresser i Belgien - blandt andet i Mechelen og hovedstaden Bruxelles.

Samtidig gik politiet til aktion i Tyskland, Frankrig, Bulgarien, Slovakiet, Holland og USA.

Aktionerne er en del af en international efterforskning, der mistænker et kriminelt netværk i Armenien og Belgien for at betale tennisspillere for at tabe kampe.

- Efterforskningen viser, at en armensk-belgisk kriminel organisation aktivt har betalt professionelle tennisspillere fra 2014 til nu for at opnå gevinster ved at spille på kampe, der var fixet, lyder det fra den belgiske anklagemyndighed.

Efterforskerne fortæller, at den mulige matchfixing er foregået på et lavere niveau på Challenger Touren eller i Futures-turneringer.

På så lavt et niveau er der ikke meget mediedækning eller kameraer på kampene. Præmiepengene er lavere, og derfor er spillere måske mere tilbøjelige til at lade sig bestikke.

De mistænkte, som er anholdt, passer nogenlunde ind i den samme profil, fortæller efterforskerne.

De har ingen indkomst, intet job og står med økonomiske problemer. De fik angiveligt penge til at spille på tenniskampe på et lavere niveau, hvor præmiepengene lå mellem 5000 og 15.000 dollar.

Ingen specifikke tennisspillere er nævnt i efterforskningen.

Dansk Tennis Forbund vil snart informere omverdenen om Caroline Wozniackis landsholdsstatus. Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix Tennis Flov tennisformand om Caroline-brøler: Vi retter det snart

Clara Tauson ramte den lille gule lige et vist sted i anden runde. Foto: Jonas Olufson Tennis Powerpigen Clara: 'Den ramte jeg godt'

Den forsvarende French-open mester, Rafael Nadal, er klar til kvartfinalen af dette års French Open. Foto: AP Tennis Nadal nedkæmper stærk tysker og møder argentiner i Paris

Serena Williams trækker sig fra French Open, hvor hun ellers skulle spille 1/8-finale mandag. Foto: AP Tennis Tennis-chok: Serena trækker sig minutter før storkamp

0 kommentarer
Vis kommentarer