Beslut dig, Caroline! Glas og galla eller Grand Slam?

Wozniacki er nødt til at erkende, at hun har brug for en mentaltræner og skære ned på de mange gøremål uden for banen, mener Erik Østenkjær, der har fulgt hende tæt

Caroline Wozniacki bruger meget tid på fester og arrangementer udenfor tennisbanerne, men for meget? (Foto: AP)
Caroline Wozniacki bruger meget tid på fester og arrangementer udenfor tennisbanerne, men for meget? (Foto: AP)

Den erfarne sportspsykolog og mentaltræner Erik Østenkjær har med stor interesse fulgtCaroline Wozniacki, siden hun som 12-årigt stortalent begyndte at være en fast gæst i danske medier.

Han har fulgt hendes færd ud på verdensscenen, set så mange af hendes kampe han har kunnet komme i nærheden af, og han har på et tidspunkt også skrevet til Team Wozniacki og tilbudt sin hjælp.

Dog uden at få svar.

Det sidste kan han sagtens leve med. Til gengæld er han i dag ked af at følge Caroline Wozniackis tur fra ranglistens fjerdeplads i august til en aktuel status udenfor top 20.

Caroline Wozniacki har været en skygge af sig selv de seneste måneder, og det ærgrer eksperterne (Foto: AP) Tennis - 29. feb. 2016 - kl. 07:10 Efter ny Wozniacki-nedtur: Det gør ondt at se hende

Og navnlig måden det er sket på.

- For pokker: Hun burde jo være toppen af poppen lige nu, siger han med henvisning til hendes 25 år, heraf ti på WTA-turen.

- Hun har brug for en mentaltræner. Problemet er dybest set, om der er plads til sådan en i hendes liv i et samarbejde med træneren. Det er ofte sådan, at trænere føler sig truede af en mentaltræner, siger han.

- Hvad er det, du ser?

- Jeg ser, at hun mangler aggressivitet i sit spil - både i serv og attitude, lyder svaret.

- Hun går ikke ud og satser livet fra start. Det virker, som om hun skal have modstand, før hun reagerer. Skal hun møde nummer 118, slapper hun af, og så er det pludselig for sent at vende slaget.

- Det handler jo om, at et mentalt overskud sætter sig i fysikken. Hun kan være i nok så god fysisk form, men hvis hendes hjerne, mentalitet, ikke kan følge med, så nytter det ikke. Så tænker du ikke hurtigt nok, er ikke aggressiv nok, er ikke nok på.

Ikke for sent
Når Ekstra Bladet har spurgt Caroline Wozniacki om behovet for en mentaltræner, har hun gerne afvist temaet med henvisning til, at hun mentalt føler sig som en af de stærkeste på turen.

- Hun havde mentaliteten i en lang overgang - og hun strålede i det, siger Erik Østenkjær.

- Men hun har tabt det på vejen. Jeg tror ikke, hun vil erkende, at hun har tabt den helt specielle gnist. Hun er nok overbevist om, at det ikke er tilfældet. Lige nu er det spørgsmålet, om hun vil det. Hvis ikke burde hun være stor nok til at takke af. Vil hun, så kan hun også, mener han.

- Jeg er sikker på, at hun med den rette mentalitet kunne få både en hårdere serv, hårdere grundslag og mere aggressivitet i sit spil.

Drøn-ærgerligt
- Hun burde dyrke sig selv noget mere på den professionelle front fremfor den sociale. For selvfølgelig påvirker det dine præstationer på banen, hvis du er indblandet i så meget uden for.

- Når en stor bokser - som kan være på kokain og alt muligt andet - forbereder sig til en stor kamp, så lukker han sig inde i tre måneder og holder fuld fokus.

- Caroline træner lidt, og så laver hun noget andet. Hun træner teknisk, taktisk og fysisk, men så vidt jeg ved, har hun ikke opsøgt mental træning.

Se også: Dubai-boss stærkt utilfreds: Virkelig skidt, Caroline

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der har fortalt hende, hvad det handler om. At have et godt humør er ikke det samme. Jeg tror ikke, hun ved det. Ingen professionel har fortalt det, og det er drøn-ærgerligt.

- Hvilke mentale redskaber har hun brug for?

- Hun skal lære at tænde og slukke for sin aggressivitet. Og til at sætte sig helt op før hun går på banen og ikke, mens hun er derude.

- Hun skal beslutte sig til, hvad hun vil. Vil hun den røde løber, eller vil hun vinde en grand slam? Det spørgsmål er mere grundlæggende, end hun aner.

- Og hun skal have nogle værktøjer til at tackle modgang. Jeg bruger selv sportshypnose og kombinerer det med mental træning og lærer sportsfolkene nogle øvelser, siger den mangeårige mentaltræner og diplompsykolog med sport som speciale.

(Arkivfoto: AP) Tennis - 5. mar. 2016 - kl. 07:55 Nyt flop: Caroline taber til verdens nummer 84

I nat dansk tid tabte Caroline nok en gang til en lavere-rangeret modstander, da hun tabte til verdensranglistens nummer 84 Heather Watson.

104 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere