Annonce:
Annonce:

Billeder af Sharapova i Melbourne forarger

Australian Open-arrangørerne får hårde ord med på vejen af flere iagttagere efter lodtrækningen til årets første Grand Slam-turnering

Maria Sharapova interviewes på banen torsdag. (SNTV)
Annonce:
Følg Tennis

Det hele spillede perfekt, da Roger Federer og Maria Sharapova gæstede lodtrækningen til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, torsdag.

De to verdensstjerner var som tidligere vindere i Melbourne inviteret til udelukkende at bære trofæerne ind på banen og efterfølgende lade sig interviewe.

Som udgangspunkt et glansbillede med to succesfulde stjerner, der i årevis har prydet sporten og været med til at sikre den god omtale.

Men hvor Federer fortsætter sin uplettede march ind i historiebøgerne, har Sharapovas renommé ridser, der for altid vil fylde flere kapitler i historien om hendes karriere.

Og det tog sin begyndelse i netop Australian Open for to år siden, da hun blev testet positiv for det forbudte stof meldonium, der siden udløste en karantæne på 15 måneder. Den udstod hun og vendte sidste forår tilbage til WTA Touren.

Annonce:

Dengang var der kritiske ord med på vejen mange steder fra - heriblandt Caroline Wozniacki.

Med seancen i Melbourne er de kritiske røster mod Sharapova tilbage. For adskillige iagttagere og eksperter har svært ved at forstå og kapere, hvorfor lige Sharapova skulle være med dér.

- Jeg mener, at Maria Sharpova ofte blev behandlet groft i anti-doping-høringerne...men jeg kan fortsat ikke tro, at #AusOpen har bedt hende bære trofæet på banen, skriver tenniskommentatoren og eksperten Ben Rothenberg på Twitter.

Den eneste mulighed
The Times' tennis-journalist, Stuart Fraser, er helt på linje med Rothenberg.

- Den røde løber var igen rullet ud for Maria Sharapova ved Australian Open-lodtrækningen. Til helvede, tilsyneladende, med en afskrækkende besked til alle andre spillere, der har en forkærlighed for forbudte stoffer, tweetede han.

Annonce:

Engelske The Telegraphs tennis-journalist, Simon Briggs, undrer sig også men gætter på, at Sharapova var den eneste mulighed, værterne havde, for at få en tidligere vinder på scenen.

- Under normale omstændigheder ville den forsvarende mester, Serena Williams, havde været til stede, men hun er hjemme i Florida med sin fire måneder-gamle datter, Alexis Olympia. Og den eneste anden tidligere mester i dette års udgave er Angelique Kerber, der spiller semifinale i Sydney International, skrev Briggs.

Sharapova går på banen med trofæet torsdag. Foto: AP
Sharapova går på banen med trofæet torsdag. Foto: AP
 

Han refererer videre til turneringens direktør, Craig Tiley, der forsvarer brugen af russiske Sharapova.

- Til Marias forsvar er der faldet dom. Det er hendes ti års-jubilæum - Sharapova vandt sin titel her i Australian Open i 2008 - ligesom det er 30 års-jubilæet for Melbourne Park. Maria er en Australian Open-vinder. Hun fortjente muligheden, sagde Tiley.

Invitationen er én ting. Noget andet er det interview, der fandt sted efter introen, med Sharapova.

Annonce:

En større farce
Channel 7's Hamish McLachlan undlod at nævne dopingdommen og udelukkelsen i det lange interview med russeren, hvilket også er faldet folk for brystet.

- Ceremonien blev en større farce, da Channel 7-interviewer Hamish McLachlan ikke nævnte hendes dopingudelukkelse under et længere interview.

- Hendes timeout fra sporten bliver refereret til, som om hun selv valgte det. Det er en skamplet for sporten, at man har rullet den røde løber ud for en dopingdømt, skriver Fraser.

Sharapova gjorde comeback i Stuttgart sidste forår, hvor hendes karantæne udløb om onsdagen, mens turneringen gik i gang allerede mandag. Arrangørerne planlagde det således, at hendes første kamp kunne vente til om onsdagen, hvormed man dermed kunne få verdensstjernen på plakaten.

Det mødte stor kritik fra snart sagt alle i sporten - heriblandt Wozniacki, der i Indian Wells noget tid forinden rynkede brynene, da historien kom frem om det særprægede stunt i Tyskland.

Annonce:

- Det er i høj grad betænkeligt at give en stadig karantæneramt spiller – uanset hvem det er – lov til at spille i den uge. Jeg mener, at det er disrespektfuldt overfor spillerne, sagde hun.

- Men det er, som det er. Reglerne bliver åbenbart bøjet efter, hvem der ønsker det, fortsatte hun skarpt.

Maria Sharapova er sammen med søstrene Williams dette årtusindes største kvindelige tennisstjerne. Hun har vundet fem Grand Slam-titler og er blandt de mest indtjenende kvindelige sportsstjerner nogensinde.

Se deres løn: Så meget tjener de danske stjerner

Kokain, utroskab og en alt for skarp tunge: Tennisdarling satte det hele over styr

Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: