Bombealarm: Caroline skal op mod tårnhøj rekordserver

Dagens modstander nærmer sig en frygtindgydende fartrekord, så Wozniacki har haft fokus på sin returneringer

Bliver det til endnu en omgang pandekager på Rådhuset? Vi håber på lidt mere entusiasme end sidst...

PARIS (Ekstra Bladet): Hun lægger ikke skjul på, at hun går efter fartrekorden på WTA-turen, og faktisk leverede Georgina Garcia Perez en tordenserv på 220 kilometer i timen i en kvalifikationskamp i Budapest i februar.

Desværre for hende anerkender WTA ikke målinger fra kvalifikationskampe, så spanieren må gøre et nyt forsøg, når den 26-årige debutant på Roland Garros i dag møder Caroline Wozniacki i anden runde.

Det 187 centimeter høje servehelvede har flere gange servet lige i nærheden af Sabine Lisickis rekord på 210,8 kilometer i timen, så verdens nummer to skal altså have den skudsikre vest med ud på Court Philippe Chatrier i eftermiddag mod ranglistens nummer 114.

Servereturneringerne har da også fyldt noget i danskerens træning og opvarmning til kampen, og i den sammenhæng har kun god gavn af sin hittingpartner for tiden. Den tidligere Top 60-spiller, Michal Przysiezny, der også er blevet kaldt ’den polske Federer’, har således fået trænet sin serv.

- Det er vigtigt med nogle hårde server, for hun har en meget hård serv, forklarer Piotr Wozniacki, som dog ikke virker decideret urolig ved konfrontationen.

- Hun er en stor pige og spiller ikke i højt tempo, men hun er spanier, så grus er hendes underlag.

Caroline Wozniacki er normalt stærk til at returnere server, og det får hun brug for i dagens kamp. Foto: Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki er normalt stærk til at returnere server, og det får hun brug for i dagens kamp. Foto: Ritzau Scanpix

- Caroline skal koncentrere sig om sit eget og de ting, vi har trænet. Hvis hun vil vinde turneringen, skal hun hele tiden fokusere på sine egne ting.

- Vi skal tage alle modstandere meget seriøst, men Caroline er en bedre spiller end hende. Hun er verdens nummer to.

- Men spanieren vandt sin første kamp og gik igennem kvalifikationen, så hun er en god spiller, vi skal have respekt for. Caroline skal være klar fra første bold, siger han.

Wozniacki var i øvrigt for en kort bemærkning tilbage på verdensranglistens førsteplads, da topseedede Simona Halep sensationelt tabte første sæt til amerikanske Alison Riske med 2-6. Men sidste års finalist fik i den grad vendt kampen på hovedet og tog begge de to sidste sæt med 6-1. Dermed er der stadig en håndfuld spillere, der kæmper om førstepladsen på Roland Garros.

Mødre, der som Serena Williams vender tilbage efter deres barsel, skal bevare deres seedning, mener Caroline Wozniacki. Foto: All Over Press Tennis Caroline klar til mødrehjælp: Lav reglerne om

Serena Williams i sin opsigtsvækkende heldragt på det røde grus i Paris - hvor hun gjorde Grand Slam-comeback efter 16 måneders pause. Foto: All Over Tennis Mor-comeback i fantomdragt: Sådan har du aldrig set Serena før

Caroline Wozniacki vil være ekstra opmærksom på styrken i sine ketsjerstrenge i de kommende kampe. Foto: Ritzau Scanpix Tennis Ketsjergate: Mystik om Wozniacki og tre forsvundne kilo

15 kommentarer
Vis kommentarer