Boris Becker overrasker: Bliver diplomat for krigshærget land

Den kontroversielle tennisstjerne Boris Becker er gået fra kæmpe succes til konkurs, og nu går han nye veje igen

Den tidligere tennisstjerne Boris Becker har haft en omtumlet tilværelse. Nu prøver han på ny igen. Foto: AP
Den tidligere tennisstjerne Boris Becker har haft en omtumlet tilværelse. Nu prøver han på ny igen. Foto: AP

Den tyske tennislegende Boris Becker springer igen ud i nye udfordringer.

Han har netop fået nyt job og skal fremover være diplomat for den Centralafrikanske Republik, der er gået konkurs. Det skriver det tyske medie Bild

Ifølge Bild, skal Becker bruge sit internationale netværk og sine relationer til at gøre landet mere sikkert og værd at leve i for befolkningen. En opgave der formentlig bliver meget udfordrende for Becker.

Den Centralafrikanske Republik er, som navnet antyder, en stat i det centrale Afrika og har tidligere været en fransk koloni. Det er et af de fattigste lande i verden, og landet er stærkt præget af en mangeårige konflikt, der stadig spreder sig.

Siden 27. december 2017 er omkring 50.000 mennesker flygtet fra den nordvestlige del til byen Paoua. Tallet er estimeret ud fra optællinger lavet af blandt andet UNHCR og Dansk Flygtningehjælp. Staten i Centralafrika står endvidere i bunden af ​​menneskerettighederne, pressefriheden og demokratiet verden over.

Boris Becker har selv været gået konkurs. Ifølge Bild er han gældfri nu. Det fortæller Michael Gibbs, der arbejder for Insolvency Service i London, til Bild.

- Boris Becker frigives 21. juni 2018 fra sin konkurs. Diplomatisk immunitet kan ikke påvirke hans konkurs. Ikke nu og heller ikke i fremtiden. Hvis han indtager en diplomatisk post, har dette ingen indflydelse på hans konkurs, fortæller Michael Gibbs, der beskæftiger sig med gæld og konkurs. 

Becker vandt Wimbledon, da han var 17 år gammel. Den dag i dag har han stadig rekorden som den yngste vinder. Foto: AP
Becker vandt Wimbledon, da han var 17 år gammel. Den dag i dag har han stadig rekorden som den yngste vinder. Foto: AP

Op- og nedture

Beckers har haft enorm stor succes gennem sin karriere som tennisspiller, men han har også været igennem flere personlige skandaler og nederlag.

Gennem sin karriere har han vundet seks Grand Slam-tuneringer, har tjent penge på at spille poker, haft stor succes som tennistræner og har forsøgt med forskellige iværksætteridéer.

Han har derudover stået overfor et meget omtalt tilfælde af utroskab og deraf følgende en yderst dyr skilsmisse fra sin tidligere kone.

Han har på mange måder levet en omtumlet tilværelse med flere kulørte skandaler som følgesvend.

Boris Becker er i store problemer for tiden. Først blev han begæret konkurs, og nu har engelske myndigheder snuppet hans dyre Maserati. Foto: All Over Press. Tennis Først blev tennisstjernen begæret konkurs: Her snupper de hans million-bil

Caroline Wozniacki i en tidligere kamp på gruset i Madrid. Foto: AP Tennis Wozniacki erkender: - Det er had-kærlighed

Caroline Wozniacki er hele Danmarks tennis-dronning. Men hun er ikke meget for at give store, personlige interviews. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Ærlige Caroline: Derfor bliver min lunte kort

15 kommentarer
Vis kommentarer