Brexit-nedtur koster Wozniacki og co. millioner

Storbritanniens farvel til EU har fået pundet til at falde drastisk, og det kan mærkes på dette års pengepræmier til Wimbledon

Pengepræmierne til dette års Wimbledon kunne have været langt højere, hvis ikke pundet var faldet så drastisk som følge af Brexit. Foto: AP
Pengepræmierne til dette års Wimbledon kunne have været langt højere, hvis ikke pundet var faldet så drastisk som følge af Brexit. Foto: AP

Det er ikke kun verdens rigeste forretningsmænd, der har tabt mange penge på Storbritanniens farvel til EU. Fredagens 'leave' koster også årets Wimbledon-spillere mange penge.

Det skriver New York Times.

På grund af et massivt uvejr blev torsdagens kvalifikationskampe udskudt til fredag. På den tid nåede det engelske pund at dale hvad, der svarer til 50 øre til 9,2 kroner, hvilket er historisk lavt.

Helt præcist skal man 31 år tilbage, før valutaen sidst har været så langt i bund.

New York Times har talt med flere spillere, som fortæller, hvordan uvejret og dermed også valutaens fald har påvirket dem.

Østrigeren Gerald Melzer havde fulgt med i den britiske EU-afstemning, og han vidste derfor, at en udsættelse af kampene ville kosteham penge. Helt præcis mistede han, hvad der svarer til 7.500 kroner.

- 7.500 kroner er 7.500 kroner. Det er ikke småpenge, så ja, det gør ondt, fortæller ranglistens nummer 107, Gerald Melzer, til avisen.

Rammer ranglistens bund hårdest
Selvom pundets fald koster toppen af Wimbledon flest penge, vil det alligevel gå mest udover bunden af ranglisten, mener amerikanske Austin Kraijec.

Han er rangeret som nummer 131. Til avisen forklarer han, at spillerne på hans niveau er afhængige af de store turneringer som Wimbledon for at tjene nok penge til at opretholde niveauet og indtjeningerne.

Selv har han tabt i omegnen af 12.000 kroner.

- Det er mange penge! Hver en øre tæller på vores niveau. Vi tjener ikke mange penge, som toppen gør (...) Derudover er det dyrt at bo og leve i England under turneringerne, fortæller Kraijec.

En anden spiller, Mohamed Safwat fra Egypten, har tabt cirka 7000 kroner.

For ham skader det mere hans sportslige udvikling, end det forværrer hans livsstil. De bedste trænere koster mange penge, og dem skal præmierne blandt andet være med til at sponsorere, forklarer han.

- Jo mere, jeg vinder i turneringerne, jo mere kan jeg investere i min udvikling. Jeg gemmer ikke én krone til mig selv. Jeg bruger det hele på tennis, lyder det fra Safwat, der er rangeret som nummer 219.

'Jeg kunne være millionær'
Ifølge Mohamed Safwat kan han tjene langt flere penge, hvis han indstiller sin egen karriere og i stedet træner andre.

- Hvis jeg stopper, kan jeg tjene masser af penge. Jeg kan blive millionær. Jeg bliver tilbudt at træne børn for 1000 kroner i timen, men jeg har ikke lyst til at gøre det. Det er ikke mig. Jeg har en drøm selv.

- Senere, ja, så kan jeg træne andre børn, men nu handler det ikke om at tjene penge, penge, penge, fortæller Mohamed Safwat.

Eriksens agent antyder et Tottenham-exit. (Foto: AP) Premier League Eriksen skyder bizarre Brexit-rygter ned

Caroline slår næppe Serena, før hun har en dræberserv, mener Chris Evert (Foto: AP) Tennis Legende: Caroline slår ikke Serena uden en 'killerserv'
 

Herunder kan du se, hvor meget Wozniacki eller en anden Wimbledon-vinder vil tabe på at vinde Wimbledon sammenlignet med sidste år inden pundets fald.

69 kommentarer
Vis kommentarer