Brite blæser Williams ud af Australian Open

Venus Williams fik ikke et ben til jorden i kamp mod fremadstormende brite. Johanna Konta vandt 6-4, 6-2

Venus Williams følger i Wozniackis fodspor. (Foto: AP)
Venus Williams følger i Wozniackis fodspor. (Foto: AP)

Venus Williams' grand slam-turnering nummer 69 blev en kort fornøjelse. Den ældste Williams-søster er ude af turneringen efter første runde, da hun tirsdag fik en tennislektion i Melbourne af den britiske komet Johanna Konta, der vandt 6-4, 6-2.

Venus Williams er den ældste spiller i turneringen, som hun debuterede i tilbage i 1998. Johanna Konta er til gengæld debutant i Australian Open.

Den 35-årige amerikaner sluttede sidste sæson stærkt, og hun var igen spået en god turnering i Australien.

Men kun 79 minutter inde i turneringen var Williams ude.

Caroline Wozniacki forlader banen efter et uventet nederlag, der forstærker eksperternes skepsis (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 17:25 Eksperter i vildrede om Wozniacki

Den syvdobbelte grand slam-vinder nåede sidste år til kvartfinalen, men blev fra start blæst omkuld af den 24-årige Konta, der brød amerikaneren to gange i første sæt, som hun vandt relativt nemt.

Modstanden blev endnu mindre i andet sæt. Australsk-fødte Konta havde opbakning fra publikum, og briten sprintede sig til en 5-0 føring, før Williams fik lov at pynte lidt på resultatet.

Konta er kun placeret som nummer 47 i verden, og sejren er derfor på papiret en stor overraskelse. Men hvor Venus Williams' karriere går på hæld, er Konta steget hele 98 pladser på ranglisten de seneste 12 måneder.

Caroline Wozniacki er efterhånden bange for sin egen skygge, så måske er en mentaltræner løsningen (Foto: AP) Troels Christensen - 18. jan. 2016 - kl. 12:06 Kommentar: Få dig en mentaltræner, Caroline

Spanieren Garbiñe Muguruza, en af outsiderne til at tage titlen i Melbourne, spillede sig tirsdag sikkert videre.

Mod esteren Anett Kontaveit uddelte hun et såkaldt æg i første sæt, mens den tredjeseedede spanier tog andet sæt med cifrene 6-4. Kampen var overstået i løbet af blot en time.

Også amerikanske Madison Keys, der sidste år røg ud i semifinalen i Australian Open, er videre til anden runde efter sejr i to sæt over Zarina Diyas fra Kasakhstan.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere