Caroline bryder mystisk stime efter 25 titler: Dette gør ny triumf helt speciel

Udenlandske medier jubler med danskeren oven på triumfen i Japan, der gør Caroline Wozniacki til den fjerdemest vindende spiller blandt de aktive. Og for første gang slog hun en top 3-spiller på sin vej mod en titel

Så er der endnu et frugtfad til samlingen. Caroline Wozniacki knuger lykkeligt beviset på sin 26. WTA-titel - hun er dermed den fjerdemest vindende spilller blandt de aktive. Foto: AP
Så er der endnu et frugtfad til samlingen. Caroline Wozniacki knuger lykkeligt beviset på sin 26. WTA-titel - hun er dermed den fjerdemest vindende spilller blandt de aktive. Foto: AP

Jubelen er muligvis ikke endeløs – men den er momentant voldsom. Caroline Wozniackis totale udradering af Anastasia Pavlyuchenko i Tokyo fremkalder naturligvis de helt store smil hos danskeren, der endelig – endelig – lykkedes i årets syvende finale.

’That winning smile – 26th career title. Woohoo!’ Så kort kan det siges, når hovedpersonen selv går til tweet-tasterne efter at have overstået sejrsceremoni og alt det obligatoriske halløj, der følger med, når man lukker ned for Toray Pan Pacific Open i den japanske hovedstad.

Hun spillede tæt på fejlfrit. Aggressivt fra start til slut, og det blev belønnet. Det er også det, udenlandske medier noterer efter triumfen, der naturligvis er en god historie i sig selv: Efter seks finalenederlag uden at vinde et eneste sæt var syvende forsøg også lykkens gang for ’Miss Sunshine’.

WTA’s hjemmeside skriver, at med sejren – den tredje triumf i Japan efter gevinster i 2010 og sidste år – er Caroline Wozniacki nu den fjerdemest vindende spillere af samtlige aktive aktører. Kun søstrene Williams og Maria Sharapova har vundet flere end den 26 WTA-titler, danskeren har høstet hidtil i karrieren. Af dem er de 21 i øvrigt vundet på hardcourt.

Caroline Wozniackis japanske triumf bliver beskrevet som en Wozniacki Classic al den stund, at hun kun begik tre uprovokerede fejl og rev 16 regulære vindere ud af sin ketsjer. I første sæt tabte hun blot tre point i egen serv og bankede seks esser af sted mod den chanceløse russer.

Serverne sad lige i skabet, hun begik blot tre uprovokerede fejl og udraderede russeren totalt i første sæt. Foto: AP
Serverne sad lige i skabet, hun begik blot tre uprovokerede fejl og udraderede russeren totalt i første sæt. Foto: AP

Eksperterne noterer også, at det faktisk er første gang, danskeren trods de 25 foregående titler slår en top 3-spiller på vejen mod en finale-gevinst. Det skete, da hun baskede ranglistens nummer et, Garbine Muguruza, i semifinalen og oven i købet tildelte den rådvilde spanier æg i andet sæt.

’Arab News’ konstaterer, at Caroline Wozniacki med tre japanske titler nu er på siden af tidligere koryfæer som Steffi Graf og Gabriela Sabatini, der også kan prale af tre Pan Pacific Open-titler. Kun Martina Hingis med fem topper den rangliste.

- Jeg har vundet her tidligere og har gode minder herfra, så jeg er selvfølgelig glad for, jeg var i stand til at holde mig fokuseret og aggressiv, siger triumfatoren selv til bureauerne efter gevinsten i Ariake Coliseum, der såmænd kommer til at danne rammen om den olympiske tennisturnering i 2020.

Var det ikke en idé lige at nappe tre år mere…

Endelig kom titlen! Caroline prygler russer i Japan

Fakta: Wozniacki uddelte æg i kæmpe titel-triumf

Drømmetennis! Wozniacki uddeler klø til verdens nr. 1