Caroline dratter ned som nummer 17

Falder seks pladser når de 690 point fra sidste års semifinale i Singapore falder bort

Caroline Wozniackis dårlige sæson kulminerer foreløbigt med en 17. plads på verdensranglisten (Foto: AP)
Caroline Wozniackis dårlige sæson kulminerer foreløbigt med en 17. plads på verdensranglisten (Foto: AP)

Den senere tids nedtur på verdensranglisten fortsætter for Caroline Wozniacki, der ifølge Ekstra Bladets beregninger falder seks pladser på den liste, som WTA udsender næste mandag.

Den nuværende nummer 11 må altså nøjes med en 17. plads, som dermed ligger lige udenfor den Top 16, der er så vigtig i forhold til seedning i de store turneringer.

Det sker, fordi hun mister de 690 point fra sin semifinale i sæsonfinalen i Singapore sidste år.

Se også: Caroline efter sløj sæson: Derfor bliver 2016 godt

Også serbiske Ana Ivanovic falder et stykke, fra 12. til 16. pladsen.

Både hun og Caroline kan dog indhente det forsømte i årets trøstfinale, WTA Elite Trophy, der har deltagelse af verdens nummer 9-20 og afvikles i Zhuhai i Kina fra den 3. til den 8. november. Her er der 700 point til vinderen.

Se også: Slidt Wozniacki tager modvilligt til Kina

Caroline Wozniacki har prøvet turen før. I april sidste år var hun en kort overgang nede som nummer 18, hendes dårligste placering siden 2008, efter en årrække som fast inventar i Top 10. Danskeren toppede ranglisten i 67 uger fra oktober 2010.

Forleden udtalte hun til Ekstra Bladet, at rangeringen ikke længere betyder så meget for hende.

- Jeg har efterhånden fået det sådan, at den er lidt ligegyldig, for lige meget hvor du ligger, skal du møde dem på et tidspunkt. Jeg ved, at jeg kan slå de andre, uanset hvor jeg ligger, hvis jeg er i god form.

- I år var jeg i top fem stort set hele året, men jeg havde alligevel nogle lodtrækninger, så man skulle tro, jeg lå langt nede i top 50.

- Så nu har jeg nået det punkt, hvor jeg bare skal slå den, der står på den anden side af nettet. Så er det lige meget om de ligger nummer 4, 15 eller 55. De kan være svære alle sammen.

Se også: Caroline taler ud om sit møgår

22 kommentarer
Vis kommentarer