Caroline efter fiasko: Frustrerende!

- Nogle gange er det sådan, at jo hårdere, du prøver, jo sværere bliver det, sukkede Caroline Wozniacki efter sit voldsomme exit fra French Open

Her sætter Veronika Kudermetova dødsstødet ind mod Caroline. Video: AP/SNTV

PARIS (Ekstra Bladet): Udtrykket var mat, øjnene blanke, og stemmen meget hæs.

Symptomer, som antyder, at Caroline Wozniackis leddegigt havde været en uvelkommen deltager under kampen mod russiske Veronika Kudermetova, hvor danskeren efter en drømmestart gik helt ned og tabte med de vanvittige cifre 6-0, 3-6, 3-6.

Men som ventet var sygdommen ikke et tema, da hun skulle fortælle om sin rutsjetur – både i førsterundekampen og ud af French Open.

I stedet forklarede hun overvejende nederlaget med sin ituslåede optakt til årets anden grand slam og de skadeplagede uger, der holdt hende fra kamp og træning.

- I første sæt spiller jeg virkelig godt og aggressivt. Jeg ramte den godt, fik lagt pres på boldene og bragt hende ud i positioner, som hun ikke kunne lide. Det føltes fint, sagde hun om drømmestarten.

- I andet sæt starter jeg egentlig fint og har også chancer for at komme på 2-0, som jeg ikke tager. I stedet slår hun et par netrullere i træk og får et par linjekald med sig. Så begynder momentum at skifte.

- Jeg prøver at få mere fart i ketsjeren i andet og tredje sæt, men det lykkes ikke, som jeg gerne vil, og jeg kommer til at lave uprovokerede fejl.

Hun havde ikke følt sig decideret træt, fortalte hun.

- Jeg føler mig egentlig ikke træt på den måde, men jeg kan godt se, at boldene ikke går på samme måde, som de gjorde i første sæt.

- At jeg ikke har trænet så meget de seneste uger og ingen kampe har haft i lang tid, hjælper ikke på situationen. Det er selvfølgelig frustrerende, men der er ikke så meget at gøre.

- Jeg prøvede det, jeg kunne. Nogle gange er det sådan, at jo hårdere, du prøver, jo sværere bliver det, sukkede hun efter en type nederlag, der andre gange har efterladt hende mere sønderknust end nu.

Overskud mens alt stadig gik som smurt. Siden blev smilet afløst af dyb skuffelse for Caroline Wozniacki. Foto: AP Photo/Jim Rassol/Ritzau Scanpix
Overskud mens alt stadig gik som smurt. Siden blev smilet afløst af dyb skuffelse for Caroline Wozniacki. Foto: AP Photo/Jim Rassol/Ritzau Scanpix

I stedet virkede hun fattet. Som havde hun været oppe imod noget fysisk, som han bare ikke kunne nedkæmpe.

- Det er klart, at det ikke er særlig fedt, for jeg ved, hvad jeg kan, og jeg viser det også i første sæt. Jeg skal bare holde niveauet i to sæt. Det er frustrerende.

Grussæsonen har mildt sagt været en lang nedtur. Nu venter græsset.

- Det eneste positive, jeg kan tage med, er, at læggen har det fint. Så kan jeg forhåbentlig give den gas til træning op til Eastbourne og Wimbledon. Nu får jeg måske så trænet lidt mere på græsset.

- Der er ikke så meget andet at gøre end at tage tilbage og arbejde hårdt og træne og håbe på, at kroppen ikke får flere skavanker, sagde Caroline Wozniacki, der fik en hel del spørgsmål til status på hendes sygdom.

Dem svarede hun ikke rigtigt på men konstaterede:

- Det har været et skidt år. Der har været gode uger men også en del med sygdom og skader. Det er ikke altid let at forholde sig positiv. Men det er man jo nødt til, sagde hun uden at ligne en, der finder smilet lige om hjørnet.

Wozniacki i aktion på Roland Garros mandag. Det skulle blive hendes eneste optræden. Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix Tennis - 27. maj. 2019 - kl. 13:15 Fra æg til øv: Caroline ude af French Open

Se også: Skeptiske legender: Hvor står Caroline?

Se også: Caroline går i maskine med 100 minusgrader

62 kommentarer
Vis kommentarer