Caroline efter karrierens største triumf: Jeg er så stolt

Caroline Wozniacki glædede sig ikke kun over at være nybagt grand slam-vinder og verdens nummer et – men også over at lukke munden på kritikerne

Se highlights fra Carolines triumf her. Video: AP/SNTV

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det blev delt champagneglas rundt, da Caroline Wozniacki et godt stykke efter midnat entrede det store presserum under hujen og spredte klap for at tage plads på podiet med trofæet ved sin side.

CAROLINES KONGE-KAMP: VINDER HISTORIENS STØRSTE SEJR

De to skinnede om kap, og smilet slap sjældent den nybagte grand slam-vinders ansigt – uagtet, at spørgsmålene fløj rundt i alle verdenshjørner lige som boldene i det udmarvende, tredje sæt, hvor både hun og Simona Halep nærmest kæmpede for at holde sig på benene.

Og de sidste bolde var et drama i sig selv, som fik følgende ord med på vejen.

- Det var nogle helt vilde bolde. Især den sidste var helt utrolig. Jeg var ret træt på det tidspunkt, og jeg var selvfølgelig nervøs på matchbolden, men på det tidspunkt var det bare: ’Nu må du gå efter det’.

- Jeg var så fokuseret på det tidspunkt, at jeg bare – jeg var bare træt – men jeg vidste, at det var så tæt på nu. Da jeg så den sidste bold gå i nettet, var det en fantastisk følelse, beskrev hun.

- Da jeg ser, at den sidste bold er på vej i nettet, tænker jeg: ’please, gå i nettet’.

- Så er det en forløsning. Jeg har vundet. Der er så mange ting, der går gennem hovedet. Jeg tænker bare: ’Det her er utroligt. Jeg har vundet Australian Open’.

Var der også en fysisk reaktion?

- Den var også fysisk, ja. Man er helt smadret fysisk og mentalt. Alt det, du har trænet for. ’Nu har jeg ikke bare vundet Australian Open men er også nummer et i verden. Det er bare så utroligt’.

Det var længe en flot tenniskamp, men præger forholdene slutningen?

- Det var rigtigt hårdt, både fordi det var mentalt drænende. Jeg skulle hele tiden være på toppen og fokuseret på at tage boldene tidligt og træde frem i banen for ikke at give hende tid.

- Men samtidig var det ret varmt og fugtigt derude, og jeg tror, at vi begge to til sidst var ret trætte. Det handlede bare om, hvem der ville det her mest men også om, hvem der havde det sidste held med sig.

Det har været en lang og til tider rigtig træls færd frem mod forløsningen, og det kunne mærkes hos Caroline Wozniacki.

 - Det er klart, at når jeg har opnået så meget andet i min karriere og slået alle de andre spillere og ja, vundet alt andet, så er det her det sidste, der manglede. Så det føles helt fantastisk lige nu, sagde hun med et kærligt blik til pokalen.

Og nu slipper du for al den snak…?

- Ja, det er rart. Nu får jeg aldrig det spørgsmål igen om at være nummer et uden en grand slam, så det er ret specielt.

Det har været irriterende?

- Ja, det er klart. Især når du går ind til en kamp som finalen. Så det føles rigtig godt at have overvundet det.

At være nummer et, er en ting. At være grand slam-vinder noget andet. At være begge dele er, som Caroline kaldte det, ’virkelig specielt’.

- At være nummer et er meget, meget svært, for du skal spille rigtigt godt i et helt år. Alle kan på papiret vinde en grand slam, hvis de har to gode uger. Men at sidde her og have begge dele, det er jeg meget stolt af.

Spørgsmål om fremtiden, parerede hun. Det var ikke nu, der skulle sættes ord på den. Nu skulle triumfen nydes.

Men ikke længe. Allerede klokken ti søndag formiddag, stiller hun op for fotograferne i Melbournes botaniske have, før turen senere søndag går til Skt. Petersborg.

Tal lige om at hvile på laurbærrene.

Halep overgiver sig: Caroline var bedre og mere frisk

Serena jubler over Caroline: Jeg turde ikke se kampen

Caroline i jubel-tårer: Det er en drøm

Brysterne var i vejen: Så blev hun verdens bedste