Caroline efter sløj sæson: Derfor bliver 2016 godt

Caroline Wozniacki ser efter en sløj sæson frem til OL-året 2016, hvor helbredet er vigtigere end ranglisten i jagten på drømmemålet

Der er fem store mål, som Caroline Wozniacki ser frem til i 2016. Et af dem er OL, hvor hun i 2012 nåede kvartfinalen (Foto: Polfoto)
Der er fem store mål, som Caroline Wozniacki ser frem til i 2016. Et af dem er OL, hvor hun i 2012 nåede kvartfinalen (Foto: Polfoto)

Mens 2015 var et tennis-år til glemmebogen, ser Caroline Wozniacki i den grad frem til 2016, der står og blinker foran hende med fem store mål: De velkendte fire grand slams samt OL i Rio de Janeiro.

- Jeg ser rigtig meget frem til det. Det bliver et rigtigt sjovt men også et meget hårdt år, for du skal være på toppen rigtig mange gange.

- Jeg glæder mig til at give den en skalle mod fem store mål. Det er året, hvor man som spiller skal ramme formen. Jeg skal prøve at holde mig så skadefri som muligt med endnu mere fokus på kroppen. Så er jeg også mentalt mere klar, siger hun til Ekstra Bladet.

Se også: Slidt Wozniacki tager modvilligt til Kina

Her lyser hun op, da snakken drejer hen på udsigten til en sæson, hvor hun vil have langt større fokus på sit helbred end på den rangliste, hvor hun lige nu er på rutsjetur.

- Jeg tager noget meget positivt med mig fra i år. Jeg har nemlig lært min krop bedre at kende. Jeg har fundet ud af, at når jeg presser den så og så meget, kan der ske det og det. Det er jeg faktisk rigtig positiv over.

Se også: Wozniacki trækker sig fra turnering med skade

Hun kalder det selv for en vigtig erkendelse oven på en skadesplaget sæson, og da hun næppe slutter året i Top 10, vil hun også planlægningsmæssigt være lidt friere stillet i forhold til valg af turneringer.

- Jeg skal helt sikkert dossere mine turneringer lidt anderledes, men lige nu kender jeg kun mit program frem til Australian Open.

Caroline Wozniacki fik en elendig start på kampen mod Kirsten Flipkens, og det formåede danskeren aldrig at komme sig over. (Arkivfoto: AP) Tennis - 15. okt. 2015 - kl. 20:27 Nedturen total: Wozniacki taber til nummer 110

Og så skal der ellers arbejdes på en ny og mere dynamisk spillestil efter inspiration fra blandt andre verdens bedste herrespiller, Monaco-vennen Novak Djokovic.

- Jeg skal være mere dynamisk. Jeg skal stadig have power, men jeg skal have mere fokus på de første par skridt. Det er mine reaktioner, jeg skal arbejde på. Der føler jeg, at jeg har mistet lidt på det seneste. Det handler meget om, at være stærk uden at være for stor. Jeg skal være spændstig. Det er en fin balance.

- Er du da blevet for tung efter maratonløb og for meget vægttræning?

- Nej, det handler mere om, at så har jeg haft problemer med ryggen og så med benene. Du kan ikke lave noget dynamisk, hvis du mangler nogle muskelgrupper, der kan hjælpe dig. Men nu føler jeg mig fit for fight. Alt kører, som det skal. Det er rart, at jeg ved, hvad jeg skal arbejde på, så jeg kan give gas den vej.

43 kommentarer
Vis kommentarer