Caroline får ’dansk’ selskab på banerne i Australien

Dansk-amerikanske Julia Boserup, der på WTA-turen hygger sig med Den Store Bagedyst, har for første gang kvalificeret sig til Australian Open

Julia Boserup har i tredje forsøg slået sig ind i Australian Open. Foto: AP
Julia Boserup har i tredje forsøg slået sig ind i Australian Open. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Sidste sommer kom en bredere kreds af danske tennisfans pludselig på fornavn med Julia Boserup, da hun efter Caroline Wozniackis tidlige exit spillede sig helt frem i tredje runde i Wimbledon.

Nu har den 25-årige dansk-amerikaner for anden gang kvalificeret sig til hovedturneringen i en grand slam. I nat, dansk tid, vandt hun således meget overbevisende 6-2, 6-1 over den australske hjemmefavorit Olivia Rogowska. Kampen i tredje runde af kvalifikationen varede bare 50 minutter.

- Jeg har været i sidste runde i kvalifikationen her to gange, så tredje gang blev lykkens gang, og jeg er meget glad for, at det lykkedes. Jeg tror, det hjalp mig, at jeg var i Wimbledon sidste år, for jeg var ikke så nervøs.

- Jeg spillede meget solidt og holdt fast i min gameplan, sagde hun bagefter på sit charmerende dansk med umiskendelig, amerikansk accent.

Den stammer hjemme fra Californien, hvor hun er vokset op med sine danske forældre, og selv om hun har valgt at spille på amerikansk licens, føler verdens nummer 117 sig da også rød og hvid, at hun smilende går med til, at vi adopterer hende som tennis-dansker.

- Jeg føler mig meget dansk. Meget af min familie bor i København, også min søster Mia, som jeg besøger så tit, jeg kan, selv om det kan være lidt svært med mit rejseprogram.

- Vi taler dansk derhjemme. Vi hygger os med dansk jul, og jeg ser dansk fjernsyn, når jeg rejser, for at prøve at holde sproget lidt ved lige. Jeg ser Den Store Bagedyst og forskellige andre ting. Det er hyggeligt.

På den måde er der to danskere i hovedturneringen, der starter mandag, og den anden er bestemt ikke ukendt for Julia Boserup.

- Caroline kender jeg, og hun er et utrolig sødt menneske. Jeg har trænet lidt med hende, og man kan altid lære af at træne med en topspiller. Hun klarer sig flot og er meget professionel. Danmark kan være rigtig stolt over at have hende.

På bedste Caroline-vis siger hun også, at hun nu vil ’tage en kamp ad gangen’. Og på lidt længere sigt er drømmen at bryde ind i Top 100.

- Lige nu tænker jeg ikke så meget på min rangering. Jeg er tæt på Top 100, men det er svært at tage det sidste skridt. Jeg har også lært, at det betyder mere at fokusere på min tennis. Det er den eneste måde, man kan komme over den. Det bliver bare for svært, hvis jeg begynder at tænke for meget på det, siger hun med et smil, der ser umiskendeligt dansk ud.

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

Se også: Wozniacki får en hård lodtrækning

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere