Caroline finder græsformen med flot sejr

Efter et ordentligt udfald og en formøblet sætbold fik Wozniacki kæmpet sig forbi Svetlana Kuznetsova i en kamp, der udviklede sig til en seværdig duel

Caroline Wozniacki fandt i sæsonens anden kamp på græs for alvor formen (Polfoto)
Caroline Wozniacki fandt i sæsonens anden kamp på græs for alvor formen (Polfoto)

I en forestilling, der først var meget ujævn men siden udviklede sig til en fremragende tenniskamp, slog topseedede Caroline Wozniacki sig forbi russiske Svetlana Kuznetsova og gjorde sig klar til kvartfinalen i Eastbourne.

Men før sejren på 6-7, 6-3, 6-1 var en realitet, formøblede hun en føring på 5-1 og egen serv samt en sætbold i et første sæt, som hun selvsagt burde have lukket.

De to kvinder skiftedes i dette sæt til henholdsvis at fejle og have momentum, men siden blev spillet meget, meget bedre, og der blev vist et stort repertoire på begge sider af nettet.

I forhold til, at Wozniacki nu er på græs, var det opmuntrende at se, hvor stærkt hun i perioder både servede og returnerede, ligesom hendes slice og stopbolde var skarpere end længe set.

Og så fik hun for alvor sendt puls gennem fighterhjertet.

Caroline Wozniacki under sin første optræden på græs mod Jarmila Gajdosova i går (Polfoto) Tennis Caroline op mod drama-modstander

Kampen fik en pudsig start. Russerne vandt lodtrækningen og lagde presset – og serven - over på danskeren. Hun åbnede med to forhåndsvindere, hvorefter Wozniacki udlignede med to esser. Og efter en afværget breakbold slog Caroline såmænd sit tredje es og tog første parti.

Også i næste parti kom Kuznetsova foran 30-0, før danskeren tog fire bolde i træk og brød på en potent baghånd ned i fødderne på sin fremstormende modstander.

Caroline Wozniacki vil gerne lave tv (Foto: AP) Tennis Ny talent-vært: Wozniacki afslører tv-drøm

I det hele taget var Caroline særdeles velspillende fra start med godt bid i førsteserven og fin variation i sine slag. Men mange point kom også fra en oversatsende Kuznetsova, og på en byge af dem kom et nyt brud til 5-1.

Så fik russeren en markant opblussen, brød for første gang, holdt serv til 3-5, brød igen mod en nu meget fejlende og frustreret Wozniacki og udlignede til 5-5.

Poul Duvill har endnu engang herset med Caroline Wozniacki (Foto: Anthon Unger) Tennis Tre ugers tæsk til Caroline

I den situation ville mange være mentalt møre, men Caroline genfandt sin førsteserv, og via to esser og en baghåndsvinder kom hun på tavlen igen.

Kort efter stod hun med en sætbold, men den afværgede russeren med en god serv, og hvad der lignede et sikkert, dansk sæt, skulle nu – efter en times spil - afgøres i en tiebreak. Det blev en ensidig affære. Spillerne byttede side ved 6-0 i russisk favør, og selv om Wozniacki fik pyntet, var momentum og timing helt på modstanderens side.

Caroline Wozniacki er blandt favoritterne i Eastbourne - en turnering hun vandt i 2009. (Foto: AP) Tennis Derfor heppede Wozniacki på Rorys konkurrent

Bagud 0-1, fik Caroline hanket op i sig selv. Hun servede sig rent på 1-1, brød til 2-1 og afværgede to breakbolde, før hun lukkede til 3-1 med sit syvende es.

Nu var det pludselig en rigtig god tenniskamp med masser af smukke dueller, hvor der også blev plads til et grin mellem de to efter en kæk duel ved nettet.

Foran 5-3 satte Caroline nogle kanon-returneringer ind til tre sætbolde, og nummer to gik hjem.

Danskeren åbnede tredje sæt med en smuk stopbold, men blev kort efter brudt. Igen måtte hun grave dybt og brød tilbage, før hun efter et langt, tæt parti også brød sig foran med 3-1.

Så blev det tæt igen, og Kuznetsova straffede flere gange lidt for svage andenserver, men en god førsteserv gjorde det langt om længe til 4-1.

Så var løbet kørt og efter endnu et break og to timer og 13 minutters spil, lukkede en nu særdeles velspillende dansker til 6-1.

Caroline Wozniacki, der sidste år nåede semifinalen, møder i kvartfinalen tyske Andrea Petkovic.

35 kommentarer
Vis kommentarer