Caroline fløj videre i hedeslag

Caroline Wozniacki fik en fin åbning på årets første grand slam, da hun sikkert besejrede australsk hjemmefavorit

Caroline Wozniacki kom flyvende over første runde i Australian Open. Foto: AP
Caroline Wozniacki kom flyvende over første runde i Australian Open. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det blev heldigvis ikke til en gentagelse af sidste års forsmædelige exit i første runde af Australian Open på Hisense Arena, da Caroline Wozniacki for lidt siden åbnede årets første grand slam med en sikker sejr på 6-1, 6-2 over australske Arina Rodionova.

En sejr, der heldigvis ikke tappede alt for mange kræfter i de cirka 35 grader.

Tempoet var yderst behersket fra start i den ulidelige varme og med en modstander, der næppe er vant til Formel 1-fart i boldene.

Derfor var det en god ide, at Caroline Wozniacki startede med at give sig god tid til serverne i første parti. Hun lavede fire fine af slagsen, herunder et es, og kort efter kunne hun bryde på sin tredje breakbold med en forhånd inside-out.

Måske faldt hun et øjeblik lidt i søvn over den lette føring, for pludselig begyndte hun at smide boldene ud eller slå alt for kort, og så måtte hun overvinde en breakbold, før det blev 3-0.

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Wozniacki sikkert besejrede Arina Rodionova. Foto: Polfoto.
Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Wozniacki sikkert besejrede Arina Rodionova. Foto: Polfoto.

Hun stod selv med en breakbold i næste parti, men i stedet kunne hjemmepublikummet hylde Rodionova for hendes første parti i kampen.

Næste parti lukkede Wozniacki med to serveesser, brød nemt med et smash og tog lige så nemt sættet efter 26 minuttter på en sikker slagflugtning med baghånden.

Caroline vandt sættets vinder-statistik med så sjældne cifre som 14-4.

Den 27-årige australier, der bare er verdens nummer 184 fik lov at komme foran i andet sæt, da Wozniacki brændte ’et straffespark’ ved nettet.

Det næste parti blev langt, og hjemmefavoritten havde hele seks muligheder for at lukke det, før hun endelig kom foran med 2-1 mod en dansker, der virkede lidt sløvet af varmen og ikke satte sig nødvendigt igennem mod underhunden.

Det næste parti blev til gengæld vundet rent af en stærkt servende Caroline, der efter to skarpe vindere og en australsk dobbeltfejl også let brød til 3-2.

Hele banen lå nu i skygge, og det passede tilsyneladende Miss Sunshine, der igen servede fejlfrit.

Så var hun foran 6-1, 4-2, og det var den føring, hun smed i 2016. Det gjorde hun ikke denne gang. Tværtimod brød hun rent til 5-2 med et hørligt ’come on’.

Så skulle hun bare styre sidste parti hjem, men så opstod lidt ratslør, og hun kom bagud 0-40 og fik endnu en breakbold imod sig, før hun igen var tilbage på vejbanen.

Wozniackis modstander i anden runde er den 20-årige Donna Vekic. Foto: AP.
Wozniackis modstander i anden runde er den 20-årige Donna Vekic. Foto: AP.

I anden runde møder hun 20-årige Donna Vekic, verdens nummer 99, som hun har mødt en gang tidligere. Det var såmænd i anden runde af Australian Open, da den dengang 16-årige kroat var udskreget til det helt store talent. Wozniacki vandt kampen 6-1, 6-4.

Ros fra Piotr: Fornuftigt, Caroline

Piotr Wozniacki nåede at få en tanke undervejs men blev aldrig for alvor urolig, fordi Caroline servede så forrygende og udviste tålmodighed undervejs.

Sidste år smed Caroline Wozniacki en sikker føring væk i andet sæt i kampen mod kasakheren Yulia Putintseva, og nøjagtigt den samme stilling opstod mod Arina Rodionova på samme bane, Hisense Arena.

- Nåede du at få en tanke ved 6-1, 4-2?

- Ja, indrømmede Piotr Wozniacki efter sejren.

- Men det var alligevel anderledes i år, fordi Caroline servede så godt og stabilt. Hun ville godt nok lukke lidt for hurtigt i det sidste parti og kom ned med tre breakbolde, men så kom hun tilbage og vandt, noterede han tilfreds.

- Hendes baghånd drillede lidt i dag. Hun ville slå den aggressivt, og der var rimeligt mange fejl. Men set som den første kamp i en grand slam, var hun generelt meget solid. Returneringerne var gode, og forhånden fungerede godt. Hun kom også frem til nettet på rigtige tidspunkter. Det var en okay kamp.

- Hun var fokuseret og spillede også tålmodigt, når hun skulle, i stedet for at gå for hurtigt efter vindere. Derfor var hun også træt, kunne jeg se. Det var en positiv start, mente Piotr Wozniacki.

Se også: Tennisstjerner giver Trump fingeren

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere