Caroline går på jagt efter sæsonfinalen

-Jeg tror på mine chancer for at komme til Singapore, siger Wozniacki, der indleder sin svære vej mod Singapore i Tokyo i denne uge

Sidste år nåede en meget formstærk Caroline Wozniacki sæsonfinalens semifinale, hvor hun efter en tæt kamp måtte se Serena Williams gå i finalen (Foto: AP)
Sidste år nåede en meget formstærk Caroline Wozniacki sæsonfinalens semifinale, hvor hun efter en tæt kamp måtte se Serena Williams gå i finalen (Foto: AP)

Den skadeplagede eftersommer og de magre resultater i navnlig US Open har sat Caroline Wozniacki et stykke tilbage i kapløbet for at komme med i WTA’s sæsonfinale i Singapore sidst i oktober.

En turnering, hvor hendes storform sidste år via tre gruppesejre bragte hende i semifinalen, som hun over tre sæt og i en af sæsonens bedste kampe tabte til Serena Williams.

- Jeg tror stadig på mine chancer og håber på nogle gode resultater i de kommende turneringer i Asien, så jeg snart vender tilbage hertil, sagde hun under et besøg i Singapore i sidste uge.

- Selvfølgelig rammer nederlag dig, men jeg ser virkelig fremad nu.

Se også: Piotr vil have Løchte som hittingpartner

Hun kan tage det første vigtige skridt i denne uge, hvor hun er topseedet i Toray Pan Pacific Open i Tokyo. Her kan hun få revanche for sidste års finalenederlag til Ana Ivanovic, der er andenseedet og dermed ligger i modsatte lodtrækningshalvdel.

Danskeren er oversidder i første runde, hvorefter hun formentlig skal op mod franske Kristina Mladenovic, verdens nummer 28, som hun to gange tidligere har mødt og slået i to sæt.

Så venter formentlig en større kaliber i kvartfinale og semifinale i skikkelser af tyske Angelique Kerber og spanske Garbine Muguruza, der som bekendt slog Caroline ud af Wimbledon i fjerde runde.

Se også: Mørke Serena får baghjul af blondinerne

Siden venter turneringer i kinesiske Wuhan og Beijing, ligesom Wozniacki er tilmeldt til turneringen i Linz i Østrig.

Hun er i øjeblikket nummer 14 på den såkaldte race-liste, der giver de otte bedste direkte adgang til sæsonfinalen. Hun har et efterslæb på godt 500 point op til netop listens ottendeplads.RAFAEL NADAL: CAROLINE KOMMER STÆRKT TILBAGE

Ekstra Bladet | 19.09.2015 | | Sektion: Sport Side 8 | 368 ord | Artikel-id: e5387309 | PDF Original artikel   

Spanieren frygter ikke, at Wozniacki havner i samme situation som ham selv

 

af TROELS CHRISTENSEN

 

De er vidt forskellige i deres spillemæssige udtryk på banen, og der er ikke mindst 14 grand slams mellem spanske Rafael Nadal og danske Caroline Wozniacki.

Men som atleter har de to tidligere verdens-ettere alligevel nogle markante fællestræk.

De er nemlig begge store fightere, som arbejder særdeles hårdt og er i konstant bevægelse bag baglinjen, hvorfra de med deres imponerende løbepensum ofte slider deres modstandere op.

Men det er også en fysisk meget krævende måde at spille toptennis på. Og 29-årige Nadal har i flere omgange betalt prisen med længere, ufrivillige pauser, hvor han har måttet restituere og genopbygge formen, før han igen har kunnet konkurrere.

Det er ikke mindst de hårdt belastede knæ, der har knirket faretruende.

Derfor faldt det også Ekstra Bladet naturligt at spørge verdensstjernen, som har kendt Caroline Wozniacki gennem en del år, om han i den sammenhæng har et godt råd til den 25-årige dansker, der viser begyndende tegn på en vis nedslidthed.

I første omgang nikker han lidt til påstanden om deres fælles, fysiske udfordringer, men da han åbner munden, afviser han alligevel, at Caroline skulle have brug for hjælp.

- Caroline behøver ingen råd fra mig, siger han og ryster lidt på hovedet.

- Hun er en stor fighter.

Hun er en stor spiller.

- Og hun er en virkelig sød pige. Jeg ønsker hende alt det bedste, tilføjer han - denne gang med et lille smil.

Følger med i WTA Selv om han i første omgang høfligt og lidt pr. automatpilot siger, at Wozniacki har haft en fin sæson, så afslører han alligevel, at han også følger med på WTA-siden af den verdensomspændende tennistur.

- De seneste par måneder har hun måttet slås med nogle skader, siger han om Caroline, der for nylig afslørede, at hun blandt andet døjer med et springerknæ.

- Men jeg er sikker på, at hun snart kommer over dem og vender stærkt tilbage. Og så vil hun igen kæmpe med om de store titler, siger Rafael Nadal.

Selv leder han igen-igen efter topformen efter en skadespause, mens Caroline Wozniacki gør det samme, når WTA-turen i den kommende tid rammer Asien

2 kommentarer
Vis kommentarer