Caroline har chancen: Store tennis-chok i French Open

Først røg den 1. seedede tysker Angelique Kerber ud af French Open allerede i første runde, og tirsdag var turen kommet til den britiske stjerne Johanna Konta. Det kan gøre livet lettere for Caroline Wozniacki

Johanna Konta og Angelique Kerber er ude af French Open allerede i første runde. Det baner vejen for Caroline Wozniacki. Foto: AP/Michel Euler.
Johanna Konta og Angelique Kerber er ude af French Open allerede i første runde. Det baner vejen for Caroline Wozniacki. Foto: AP/Michel Euler.

De store grandslamturneringer i tennis byder som regel på overraskelser tidligt i turneringerne.

Årets French Open er ingen undtagelse. I første runde røg den 1. seedede tysker og tidligere Australian Open-vinder Angelique Kerber ud, da hun tabte til russiske Ekaterina Makarova med to gange 6-2.

Senere tirsdag crashede det store, britiske og 7. seedede håb Johanna Konta så ud af gruset, da hun yderst overraskende tabte med 6-1, 6-7, 4-6 til Hsieh Su-wei fra Teipei.

Det kan betyde en langt lettere vej til titlen for Wozniacki.

For ikke nok med, at to af de ti øverst seedede er ude, så er French Open også helt uden 35-årige Serena Williams. Men hun er ikke slået ud. Hun stillede såmænd slet ikke til start, og det skyldes, at hun er gravid og venter barn med Reddit-stifteren Alexis Ohanian.

Dårlig statistik
I seks forsøg er det aldrig lykkedes Konta at spille sig videre fra første runde ved French Open. Derfor understreger det også, at grus ikke er hendes yndlingsunderlag.

Mod Hsieh Su-wei var den gal med attituden, og grundslagene var for upræcise.

- Jeg skabte helt sikkert nogle fine muligheder. Men jeg synes ikke, at jeg gjorde det godt nok i forhold til at få noget ud af dem, sagde Konta ifølge BBC efter kampen, hvor hun også havde ros til modstanderen:

- Men så var der også perioder, hvor jeg følte, at hun (Hsieh Su-wei, red.) spillede fantastisk godt.

Wozniacki finalevej
Med Kerber og Kontas farvel ser det lovende ud for Wozniacki frem mod en mulig triumf i Paris.

Wozniacki stod til at møde Kerber i kvartfinalen. Det kan nu i stedet ende med at blive tyskerens useedede banekvinde Ekaterina Makarova eller Petra Kvitová.

Tjekkiske Kvitova har fået comeback til tennissporten under French Open efter, hun har været væk ude i cirka et halv år med en håndskade. Den fik hun efter et knivoverfald i hjemmet.

Men inden de mulige storkampe kan danskeren rende ind i sin evige, russiske rival Svetlana Kuznetsova i fjerde runde. De to har mødt hinanden 13 gange. Wozniacki har vundet syv af de møder.

I en eventuel semifinale kan Caroline møde den forsvarende mester Garbiñe Muguruza fra Spanien.

Hvis danskeren skulle overkomme dén udfordring venter en eventuel finale imod sidste års US Open-finalist, tjekkiske Karolína Plíšková.

Onsdag møder Wozniacki den canadiske kvalifikationsspiller Francoise Abanda i anden runde. Kampen kan følges live på Ekstra Bladet i eftermiddag.

'Caroline kan ikke blæse mig af banen'

Ser stort potentiale: Men giv nu slip, Caroline

Caroline iskold overfor undskyldning fra Sharapova-agent: Han er så pinlig

French Open-kamp stoppet før tid: Det er latterligt!