Caroline henter kassen i Malaysia

Tager en velbetalt omvej til mindre WTA-turnering i Kuala Lumpur på vej mod de store opgaver i USA

Caroline Wozniacki gik på grund af sygdom død i semifinalen i Dubai, men uden for banen får hun lavet mange gode aftaler (Foto: AP)
Caroline Wozniacki gik på grund af sygdom død i semifinalen i Dubai, men uden for banen får hun lavet mange gode aftaler (Foto: AP)
Følg Tennis

Efter næste uges turnering i Qatar runder Caroline Wozniacki lige Malaysias hovedstad Kuala Lumpur for at spille en mindre WTA-turnering på vej mod de to store udfordringer i Indian Wells og Miami.

Det meddeler arrangørerne af BMW Malaysian Open Tennis Championship, som afvikles på Royal Selangor Golf Club fra den 2. til 8. marts.

Det er næppe den sportslige udfordring der får den danske tennisstjerne til at slå sådan et sving på vejen fra Mellemøsten til USA. Derimod har Top 10-spillere kun lov til at spille to af de mindre Premier 700 om året – en i hvert halvår – og det bliver altså denne for Caroline Wozniackis vedkommende.

Caroline: Der var ikke mere luft i ballonen

Til gengæld kan hun og de andre topnavne hente kassen via det, der ikke så officielt kaldes ’appearance money’ – altså en velkommen-til-check, der også er kendt fra golfverdenen.

Det økonomiske incitament går dog begge veje, for en turneringsarrangør kan hente et langt større provenu fra sponsorer og tv-selskaber med et topnavn på plakaten.

Sponsor-ekspert: Nu er Caroline i en ny liga

Sportsligt kan hun dårlig undgå at forbedre sin seneste præstation, for Caroline Wozniacki lagde også vejen forbi i 2013, hvor hun ramte bunden med et nederlag til verdens daværende nummer 186, kineseren Qiang Wang. Hun rejste videre med en præmiecheck på bare 2.000 dollars og et enkelt point til verdensranglisten.

Caroline scorer ny kontrakt i Dubai

Måske håber Caroline Wozniacki at kunne hente den turneringssejr, hun som minimum har vundet på WTA-turen hver sæson siden 2008, men omvendt ligner en finale den 8. marts ikke den bedste forberedelse til Indian Wells, som starter umiddelbart efter og ligger en lang flyvetur og mange tidszoner væk.

De mest kendte modstandere, der lige nu er meldt til turneringen er verdens nummer 17, spanske Carla Suarez Navarro, australierne Casey Dellacqua og Jarmila Gajdosova samt Hsieh Su-wei fra Taiwan og Zarina Diyas fra Kazakhstan.

Der er i øvrigt netop trukket lod til turneringen i Qatar, og her er Caroline Wozniacki oversidder i første runde. Herefter møder hun vinderen af opgøret mellem Samantha Stosur og Lucie Safarova.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter