Caroline hylder sin trænerfar: Men mine egne børn må finde en anden

- Min far har respekteret mig og mine meninger, siden jeg var meget ung, og det har givet os sæt tæt et forhold, fortæller Caroline Wozniacki

Piotr og Caroline har fulgtes længe. Her er de sammen i Miami i 2008. Foto: AP
Piotr og Caroline har fulgtes længe. Her er de sammen i Miami i 2008. Foto: AP

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki udtrykker stor respekt for alt det, hendes far har gjort for at hjælpe hende til tops i tennis. Men hun kunne ikke drømme om selv at påtage sig træner-rollen for sine egne børn, siger hun.

- Jeg ville nok ikke træne mit eget barn, nej. Jeg er meget taknemmelig over, at min far ville tage den rolle på sig, og jeg synes, vi har gjort det utroligt.

- Jeg håber virkelig også, at mine egne børn vil dyrke sport og være aktive, men er det ikke det, de ønsker, så er det sådan.

- Hvis de ønsker at spille tennis, er det fint, men hvis de vil være professionelle, bliver de nødt til at finde en anden træner. Jeg har gjort det her alt for længe, lyder det med et smil.

Selv har hun haft sin far ved sin side fra første færd på tennisturen. Og hun kvitterer i den grad for hans indsats.

- Jeg synes, at han altid har behandlet mig som en voksen, og det er noget, som jeg virkelig sætter pris på ved mit forhold til min far. Siden jeg var meget ung, har han spurgt mig om min mening. Det var meget vigtigt for ham at vide, hvordan jeg følte, hvad jeg ønskede, og hvad mine mål var, så han kunne hjælpe mig med at nå dem, forklarer hun.

- At han har respekteret mig og mine meninger, og at han kunne se, at jeg havde meninger, har gjort vores forhold stærkt.

- Selvfølgelig er vi ind i mellem uenige, og så taler vi om det. Nogle gange meget højt, men det er jo også en del af et spiller-træner-forhold.

- I sidste ende ville vi begge finde det, som var det bedste, og vi har begge forsøgt at finde en måde, jeg kunne forbedre mig på, så jeg kunne spille min bedste tennis.

Piotrs opråb: Lad mig hjælpe Clara

Piotr klar i mælet: Det er jo racisme mod os trænere

Et af årets højdepunkter: Legender græd med Caroline