Caroline i rutsjebanen: Ude af Wimbledon!

Indhentede en 1-5 føring og overvandt fire matchbolde men måtte til sidst give sig mod russiske Ekaterina Makarova

Følg Tennis

Wozniacki blev angrebet af insekter undervejs i kampen - se billeder i bunden af artiklen

LONDON (Ekstra Bladet): Pyha, for en tur i rutsjebanen. En helt vanvittig tenniskamp med de vildeste udsving er slut.

På resultattavlen står der – efter røgen har lagt sig – desværre, at Caroline Wozniacki er ude af Wimbledon efter et nederlag på 4-6, 6-1, 5-7 til russiske Ekaterina Makarova.

Dermed fik verdens nummer 35 gentaget sin fantomkamp mod verdens nummer to fra anden runde i US Open i august, men hun gjorde i den grad sit til det fra start.

Der var ellers lagt op til, at 2018 endelig skulle være året, hvor en formstærk Caroline Wozniacki med en Eastbourne-titel i tasken skulle kæmpe sig forbi den forheksede fjerde runde på Wimbledon.

Sådan gik det desværre ikke.

Undervejs blandede flyvende insekterne sig i løjerne på Court One, hvor fluerne i overført betydning i forvejen havde sat sig i hovedet på danskeren, mens russeren konsekvent stak som en bi.

Men den udvikling vendte undervejs. Flere gange og i den grad.

Russeren lagde, som hun havde bebudet, vildt aggressivt fra start og ramte boldene virkelig godt. Så Wozniacki kom ud at løbe – ofte forgæves – fra start.

Makarova brød fra start og servede sig rent på 2-0, før førsteserven begyndte at arbejde i dansk favør. Det gav hende en reducering, men til gengæld servede modstanderen hendes første breakbold væk.

Kort efter var Caroline nede med 0-40, men så hev hun igen en række fine førsteserver frem. De reddede også de næste breakbolde, men så var det slut, og det lange, vigtige parti var væk. 1-4.

Makarova servede sig uden problemer foran 5-1, og så var der temmelig lang vej hjem fra danskeren, der dog fik reduceret med et lille, stædigt ’come on’.

Samtidig begyndte en sand insektsværm at flyve rundt på Court One til tydelig irritation for spillere og tilskuere.

Skulle hun smide grus i den russiske slagmaskine, skulle det første af de to tabte breaks hentes hjem nu, og det lykkedes på første breakbold, da Makarova slog sin baghånd ud.

Wozniacki servede sig sikkert på 4-5, og så skulle Makarova lukke. Det magtede hun ikke i andet sæt i deres opgør i New York i august, men det lykkedes denne gang.

Foran 40-30 sendte hun en kort bold afsted, og Caroline var i god fart hen til den, da den tog et lidt mærkeligt opspring. Derfor fik danskeren ikke ordentligt ram på sin baghånd, og Makarova kunne lukke med en forhånd ned langs linjen.

Med lidt besvær fik Wozniacki servet sig foran i andet sæt, og nu kom der flere fejl fra Makarova. En forhånd fløj og gav dansk breakbold, og så hamrede hun sin baghånd ud til 0-2.

Nedtur for Wozniacki. Foto: Daniel Leal-Olivas / Ritzau Scanpix
Nedtur for Wozniacki. Foto: Daniel Leal-Olivas / Ritzau Scanpix

Federer nærmer sig rekord efter Wimbledon-sejr

Venus Williams uddeler æg efter tung start

Smider kæmpe føring: Sharapova ude af Wimbledon!

Stjernens far raser mod VM-træner: Du sendte 600 mål på bænken!

Fejlene fortsatte, forhånden fløj, og russeren smed sit parti til 0-4. Derfra ’solgte’ hun sættet, og starten af det tredje skulle vise, hvad vej, vinden bar.

Som det var tilfældet i New York, tog Makarova også denne gang en tissepause før det tredje sæt, og hun lagde fra land med man’er. To esser og et let parti.

Og hun fortsatte med et par skarpere vindere til to breakbolde i dansk serveparti. Caroline måtte tage en dyb indånding og finde fire fede førsteserver frem. 1-1.

Spillet var lidt mere nervøst og hektisk i det kommende parti, men russeren fik det trukket hjem og gik til sin stol med knytte næve.

Den attitude tog hum med sig ind på banen igen, brød og servede sig på 4-1.

Dramaet fortsatte, da danskeren bade en referee komme ud og vurdere, om banen var blevet for glat. Hun blev afvist.

Hun afviste selv en russisk breakbold med en baghåndsvinder, men den næste konverterede Makarova med sin, og så kunne hun serve for kampen.

Caroline Wozniacki spillede sig til flere gode muligheder i det næste parti, og mens boldene slikkede linjerne, fremtvang hun en breakbold. En russisk forhånd røg ud. 2-5.

Wozniacki servede sig på 3-5, og stemningen var nu mere end fortættet på den næststørste bane på Wimbledon. Der var brug for et break mere.

Makarova servede sig alt for hurtigt frem til tre matchbolde. På den første lagde hun en skarp stopbold, men danskeren løb den mirakuløst op. Kort efter slog hun sin forhånd ud i grøften. På den tredje matchbold lavede hun en dobbeltfejl.

En baghånd ned langs linjen skaffede hende en fjerde, men på den sendte hun med gummiarm en nem forhånd i nettet. Endnu en fejl gav 4-5 til den danske fighter.

Og kort efter servede hun sig rent på 5-5. Hun skreg sit ’come on’, og publikum brølede om kap.

I næste parti kom Makarova igen foran 40-0 og smed igen føringen væk. På den fjerde gamebold fik hun dog lukket.

Kort efter stod hun med tre nye matchbolde, denne gang i dansk serv. Wozniacki afværgede den første med et es, men efter en længere duel slog hun sin ellers så driftsikre baghånd ud.

Makarova møder i tredje runde fredag møder hun tjekken Lucie Safarova, der slog polske Agnieszka Radwanska i to sæt, mens næste opgave for Caroline Wozniacki er på hardcourt i Washington.

Flere billeder af insekt-angrebene. Fotos: Ben Curtis / Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki er ude af Wimbledon efter en svingende kamp, hvor insekter angreb hende. Foto: Ben Curtis / Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki er ude af Wimbledon efter en svingende kamp, hvor insekter angreb hende. Foto: Ben Curtis / Ritzau Scanpix
 

Opfordrer unge tennispiger: Stå frem, hvis trænerne misbruger jer

Nu skal vennerne Laudrup og Wozniacki være prof: - En mærkelig situation

Bar på en nations hysteriske håb: Nu råder han Caroline

Günter stak Monica Seles ned: Ingen måtte slå Steffi!

Brysterne var i vejen: Så blev hun verdens bedste

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT