Caroline i ukendt land: Men jeg kender typen

Wozniacki har nøglen til at afmontere Keys, for rent tennismæssigt er hun endnu mere på hjemmebane end amerikaneren selv

Hardhitteren Keys er lidt af en American Express, men Caroline har nøglen, mener hun. Foto: AP
Hardhitteren Keys er lidt af en American Express, men Caroline har nøglen, mener hun. Foto: AP
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet): Træningen afslørede, hvad Caroline Wozniacki skal være forberedt på, når hun søndag tørner sammen med det nye, amerikanske stjerneskud, ottendeseedede Madison Keys.

Den polske hittingpartner med det poetiske navn Magda Linette blev instrueret i at spille med tyngde. Og på et tidspunkt stod hun et par meter inde på banen og fyrede server af sted mod Caroline.

Hittingpartner Magda Linette blev instrueret i at serve fra en position langt inde på banen for at gøre Caroline klar til returnere bombenedslagene. Privatfoto
Hittingpartner Magda Linette blev instrueret i at serve fra en position langt inde på banen for at gøre Caroline klar til returnere bombenedslagene. Privatfoto

Der et bombardement i vente fra en hårdtslående modstander, som Wozniacki aldrig tidligere har mødt. Men hun kender nøglen til at afmontere Keys.

- Nej, det sker ikke så tit, at man ikke har mødt hinanden, men jeg ved nogenlunde, hvordan hun spiller. Hun har meget power i sine slag og en god forhånd. Hun prøver at styre spillet med det samme.

- Så det er klart, jeg skal være på tæerne, få mange bolde tilbage og tage dem tidligt, siger Caroline, der ikke mindst i New York har haft held med at afmontere den slags hardhitter-typer.

- Ja. Jeg føler mig godt tilpas her. Banerne og boldene passer godt til mit spil. 

Efter drama og tårer: Hardhitter venter på Caroline

Hvis de to som ventet tørner sammen på Arthur Ashe Stadium, vil Wozniacki have mest erfaring fra den store scene. Til gengæld er Keys på hjemmebane.

- Jeg tror, tilskuerne vil være mere delte, fordi hun er tidligere finalist, men jeg tror da, at jeg får masser af støtte, siger Keys, som overfor Ekstra Bladet dog også giver udtryk for, at hun frygter danskerens US Open-tække:

- Hun elsker at spille US Open, og hun har gjort det godt her. Hun bliver en hård modstander.

- Jeg kan se, at hun spiller godt lige nu. Det er altid interessant, når du kommer til fjerde runde, for så har alle vundet en stribe kampe og har meget selvtillid.

- Jeg har kendt Caroline et stykke tid. Jeg mener ikke, at vi har trænet mod hinanden, men hun er selvsagt en stor spiller.

Tilfreds Caroline: Fedt at være tilbage

Den 21-årige amerikaner har været i fin form i år, men hun har noget at bevise i grand slam-sammenhæng. I 2015 nåede hun semifinalen i Australian Open men siden har hun ikke kunnet komme forbi fjerde runde, som tre gange i år har været endestationen. To gange mod meget lavere rangerede modstandere.

I New York er hun to gange sluppet videre med nød og næppe. Selv om hendes serv og grundslag er mere kraftfulde end nogensinde, har der også været mange fejl.

Og den slags er en formstærk Caroline Wozniacki normalt ekspert i at udnytte.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.