Caroline jubler: Slipper endelig for sit hadespørgsmål

Den nykårede danske grand slam-vinder glæder sig over, at hun aldrig mere skal svare på, hvornår hun kommer til at vinde en grand slam

Se højdepunkterne fra Wozniackis store triumf

Der er rigtig mange fordele ved at vinde en grand slam. Én af dem er, at man slipper for at skulle besvare et spørgsmål, man er så træt af at blive stillet…

Caroline Wozniacki har ikke tal på, hvor mange hun er blevet spurgt, hvornår hun ville vinde sin første grand slam, men nu skal hun aldrig mere høre sit hadespørgsmål.

Og det glæder hun sig over, den nykårede Australien Open-mester, der søndag fejrede sin store triumf med en fotosession i Melbournes botaniske have.

Efter 42 forgæves forsøg lykkedes det 43. gang for den 27-årige dansker, der i en forrygende finale slog Simona Halep 7-6, 3-6, 6-4.

Se højdepunkterne i playeren over artiklen.

Sejren sender hende op på førstepladsen, når den nye verdensrangliste kommer på mandag, men det var ikke det, der glædede Wozniacki mest.

Det var, at journalisterne nu skal til at spørge hende om noget andet!

- Det er en af de mest positive ting ved alt det her. Jeg kommer aldrig til at få det det spørgsmål. ’Hvornår kommer du til at vinde en grand slam’, sagde Caroline Wozniacki ifølge Herald Sun.

Caroline Wozniacki med det synlige bevis på, at hun har vundet Australian Open. Foto: Ng Hun Guan/AP
Caroline Wozniacki med det synlige bevis på, at hun har vundet Australian Open. Foto: Ng Hun Guan/AP

Med sejren over Simona Halep slog Wozniacki samtidig sine tvivlere. Maria Sharapovas agent, Max Eisenbud, er blandt dem, der har stukket til Wozniacki, men ham fik danskeren effektivt lukket kæften på med sin triumf.

- Jeg er bare stolt over, at jeg aldrig kommer til at høre ’du var nummer 1, men har aldrig vundet en grand slam’ igen.

- Nu venter jeg bare på spørgsmålet ’hvornår kommer du til at vinde nummer to’, sagde den smilende dansker, der strålede lige så meget som det store trofæ, Daphne Akhurst Memorial Cup, der er det synlige bevis på, at hun har vundet Australien Open. 

I 2016 var Wozniacki en overgang helt nede som nummer 74 på verdensranglisten. Skader var en del af forklaringen, og med dem kom frustrationen og tvivlen også. Ville det nogensinde lykkedes.

- Jeg tror, at du altid på nogle tidspunkter - særligt når du begynder at få skader - måske begynder at tvivle på, om du nogensinde bliver 100 pct. klar over en længere periode.

- Men jeg synes, at jeg i halvandet år har bevist, at jeg kan slå alle, sagde Wozniacki og tilføjede, at hun var virkelig nervøs, før hun gik ind til finalen mod rumæneren, der ud over at tabe finalen har tabt førstepladsen på verdensranglisten til den danske grand slam-vinder.

Champagne-Caroline dagen derpå: Jeg spiller resten af sæsonen

Alt om Wozniacki: Hemmelighederne, pengene og billederne...

Carolines forlovede: Vidste ikke, om hun kunne overkomme det

Serena jubler over Caroline: Jeg turde ikke se kampen