Caroline kæmpede forgæves i blæsten

Spillede sig frem til en sætbold, der blev afværget med et tvivlsomt serve-es, og så trak amerikanske Sloane Stephens det længste strå i en tiebreak

Caroline Wozniacki kæmpede sig frem til en sætbold men måtte til sidst strække våben overfor amerikanske Sloane Stephens (Foto: Getty Images)
Caroline Wozniacki kæmpede sig frem til en sætbold men måtte til sidst strække våben overfor amerikanske Sloane Stephens (Foto: Getty Images)

Semifinalen blev endestationen for Caroline Wozniacki i ASB Classic i Auckland på New Zealand efter et nederlag til amerikanske Sloane Stephens, der efter et tæt og omskifteligt andet sæt vandt kampen med 6-2, 7-6.

Danskeren kæmpede så godt hun kunne og forsøgte at spille sin chance, men trods en dansk sætbold, var amerikaneren en lille spids skarpere, da det gjaldt.

Der gik ganske få minutter. Så havde Sloane Stephens vundet sit første sæt nogensinde mod Caroline Wozniacki i deres sjette møde. Et møde, der havde været afbrudt i godt 13 timer efter regnvejrsafbrydelsen fredag formiddag, dansk tid.

Amerikaneren kunne serve det hjem ved stillingen 5-2, og det gjorde hun uden den store modstand fra danskeren, der næppe heller havde regnet med at kunne vende det.

Se også: Piotr blæser til angreb: Vågn op, Caroline

Så startede kampen ligesom på ny, set fra dansk perspektiv. Denne gang uden regn men med en drilsk sidevind. Caroline Wozniacki servede andet sæt i gang med et lidt vakkelvornt parti, der dog kom hjem trods et par dobbeltfejl, hvoraf den ene kom via en andenserv, der ramte egen bane.

Og så gik hun ellers til angreb på amerikanerens serv. Det var tydeligt, at hun og Piotr Wozniacki havde aftalt at spille med meget mere aggressivitet og en position tættere på baglinjen end i første fase af kampen. Ikke mere fedtspil.

På den måde tilkæmpede hun sig fire breakbolde og fik bragt sig foran 2-0 med en fejrende knytnæve.

Men desværre betyder øget risiko også flere fejl, og desværre brød Stephens straks tilbage, da hun med en forhåndsvinder straffede en svag, dansk andenserv.

Se også: Caroline reddet af regnen

Så fulgte et tæt parti, hvor Wozniacki overplacerede på to breakbolde, og så skulle hun prøve at få styr på egen serv igen. Det kneb. Ikke mindst havde hun problemer med andenserven i blæsten. Indtil hun pludselig slog sig første es med netop den, da amerikaneren via en netruller ellers havde breakbold.

3-2 blev til 3-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5 og 6-5 med mange tætte dueller men uden breakbolde.

Og så stod Wozniacki pludselig med en sætbold. Den forsvarede Stephens med et es, som danskeren dog så som klart ude. Der var dog ingen hjælp at hente hos dommer Kader Nouni, og Hawkeye har ikke fundet vej til Auckland, så i stedet måtte de to duellanter ud i en tiebreak.

Den indledte amerikaneren yderst heldigt via en netruller, og det gjorde tilsyneladende hendes modstander arrig, for Caroline reagerede med to kanonslag.

Se også: Caroline sikret Top 16-seedning: Safarova trækker sig

Det skulle desværre vise sig at være slut med krudtet fra den danske ketsjer, for kort efter smed hun begge sine server, og til slut lukkede Stephens magtfuldt med et es.

Det var amerikanerens første sejr over Wozniacki. I finalen møder hun tyske Julia Görges, , mens danskeren flyver til Melbourne for at forberede sig på Australian Open.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen