Caroline kan tage stort skridt mod sæsonfinale

Resultaterne går Wozniackis vej, og en sejr over foran liggende Belinda Bencic kan blive vigtig. Spiselig lodtrækning i Wuhan

Caroline Wozniacki er taget til Asien for at genstarte sæsonen og foreløbig går det hendes vej (Foto: AP)
Caroline Wozniacki er taget til Asien for at genstarte sæsonen og foreløbig går det hendes vej (Foto: AP)
Følg Tennis

Fredagens sejr over Angelique Kerber var ikke bare en kærkommen revanche for Caroline Wozniacki. Sejren giver hende også nøglerne til et avancement på den race-liste, der afgør, hvem der skal spille sæsonfinale i Singapore.

De øvrige resultater i Tokyo faldt nemlig samme dag ud til danskerens fordel med nederlag til såvel Garbine Muguruza som Karolina Pliskova, der begge er placeret mellem Wozniacki og den eftertragtede ottendeplads på listen.

Og lørdag kan hun tage endnu et godt skridt mod det 18-årige stjerneskud, Belinda Bencic i semifinalen i Tokyo. Som listens nummer 12 ligger hun aktuelt to pladser foran Wozniacki.

Wozniackis efter gyser: Det var hårdt

Fredag blev også lodtrækningen til næste uges turnering i kinesiske Wuhan offentliggjort. Og den ser umiddelbart spiselig ud for Caroline, som dog skal ud på uprøvet terræn.

Som oversidder i første runde møder hun formentlig slovakken Anna Karolina Schmiedlova, verdens nummer 31, i anden runde, mens amerikanske Madison Keys kan vente i den tredje. Caroline har ikke mødt nogen af de to før.

En kvartfinale kan byde på Garbine Muguruza eller Ana Ivanovic, mens Maria Sharapova, der vender tilbage til WTA-turen efter en længere skadespause, kan vente i en semifinale.

Piotr blæser til angreb: Nu har vi fundet nøglen

I første omgang gælder det dog det femte møde med schweiziske Bencic, som hun i første omgang tildelte to æg i Istanbul sidste år, men som hun i år har tabt til hele tre gange, de seneste to dog under indflydelse af skader.

Dem nævnte Bencic dog ikke, da hun blev spurgt til konfrontationen:

- Caroline og jeg spiller altid en masse lange dueller, og hun giver ikke noget gratis væk, så det er altid svært mod hende. Jeg er glad for, at jeg har slået hende i år, men enhver kamp mod hende er meget hård.

Caroline Wozniacki vil bare gå ud og spille sit eget spil, siger hun:

- Spiller jeg godt, skal hun virkelig spille godt for at slå mig. Det her er en ny kamp i en ny turnering.

Kampen spilles klokken fem i nat dansk tid.

I den anden semifinale møder polske Agnieszka Radwanska slovakken Dominika Cibulkova.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+