Annonce:
Annonce:

Caroline klar til mødrehjælp: Lav reglerne om

Caroline Wozniacki mener, at Serena Williams og de andre nybagte mødre skal kunne vende tilbage og holde deres seedning efter barsel

Mødre, der som Serena Williams vender tilbage efter deres barsel, skal bevare deres seedning, mener Caroline Wozniacki. Foto: All Over Press
Mødre, der som Serena Williams vender tilbage efter deres barsel, skal bevare deres seedning, mener Caroline Wozniacki. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Tennis

PARIS (Ekstra Bladet): Ikke at hun selv har planer i den retning, men Caroline Wozniacki går nu aktivt ind i tennis-mødrehjælpen for at beskytte de spillere, der vender tilbage efter barsel, så de kan seedes ud fra den rangering, de forlod.

- Ja, det synes jeg. Det er en positiv ting, at man gerne vil være mor og starte en familie, og så skal man have lov til at komme tilbage med samme status, som man havde. Ligesom barsel på et normalt arbejde. Det ville kun være fair, siger hun

I øjeblikket lader WTA spillerne deltage i en række turneringer men uden at få deres rangering med sig ind til lodtrækningen, hvor de altså ikke kan seedes. De kan gå ind i otte turneringer inklusiv to grand slams og to Premier Mandatory. Wildcards modregnes dog ikke i kvoten.

Annonce:

Serena Williams var verdens nummer et, da hun gik på barsel, men er altså useedet her i Paris. Det betyder, at hun kunne have trukket topseedede spillere i første runde. I Indian Wells tabte hun i tredje runde til søster Venus, men Naomi Osaka blev endestationen allerede i første runde i Miami.

Victoria Azarenka, der er ude i samme øvelse som mor, ser problemet ud fra to perspektiver:

- Af respekt for hvor hun og jeg kom fra før barsel, ville det være fair at seede os. Men jeg må også se det fra den anden side i forhold til de spillere, der dagligt arbejder hårdt, mens vi er væk. Det er et svært spørgsmål, som alle helst skal være enige om, så vi har startet diskussionen i spillerrådet, siger hviderusseren, der selv er medlem der.

En tredje forholdsvis nybagt mor, Mandy Minella fra Luxembourg, er modstander af en beskyttet rangering til mødre.

- Det skal være, som det er nu. Vi ville slet ikke diskutere det, hvis det ikke var for Serena. Og hun er så god, at hun hurtigt vil være tilbage i toppen. Men hvis hun var seedet nu, ville han tage rangeringen fra en anden.

Caroline Wozniacki føler sig også sikker på, at veninden Serena snart er på toppen igen.

Annonce:

- Det bliver helt sikkert ikke nemt, men jeg tror ikke, hun ville komme tilbage nu, hvis hun ikke troede på, at hun kan være med helt i toppen. Det er Serena, vi taler om. Der er kun en Serena, og jeg er sikker på, at hun nok skal finde en vej tilbage.

- Jeg har det sådan, at lykkes det ikke for hende her i Paris, så har hun græs- og hardcourt-sæsonerne forude, og det er der, jeg tror, hun bliver rigtigt skarp.

Serena Williams leverede i øvrigt beviser på, at hun stadig har sin power i behold men mangler lidt i benarbejdet, da hun vendte tilbage til grand slam-scenen i en kamp med 28 serveesser. Tjekkiske Kristyna Pliskova blev besejret med 7-6, 6-4.

Mor-comeback i fantomdragt: Sådan har du aldrig set Serena før

Ketsjergate: Mystik om Wozniacki og tre forsvundne kilo

 

.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: