Caroline lever endnu: Slår amerikaner

Caroline Wozniacki spillede sig sikkert i anden runde ved Australian Open og forlængede dermed karrieren med endnu et par dage

Et stærkt første sæt banede vejen for Wozniackis avancement - se højdepunkterne her. Video: Discovery Networks Danmark

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Karrieren fortsætter nogle dage endnu for Caroline Wozniacki, der åbnede sin afskedsturnering, Australian Open, med en sikker sejr over amerikanske Kristie Ahn på 6-1, 6-3.

Der var på forhånd lidt usikkerhed om, hvordan hun følelsesmæssigt ville tackle den situation, at næste kamp kunne blive karrierens sidste, men den gjorde hun til skamme med en fokuseret indsats mod en satsende modstander, som det meste af vejen metodisk blev presset til fejl efter fejl.

Lidt henne i andet sæt kom der dog lidt grus i maskineriet, og det blev også til en kort pause, mens regnen satte ind, og taget måtte rulles på.

I sin seneste – og sidste – kreation fra Stella McCartney var danskeren sikkert også iført en hel del premierenerver, da hun entrede Melbourne Arena.

Livestream Australian Open på Dplay. Få 14 dages gratis adgang her.

En lettet Caroline Wozniacki takker Kristie Ahn for kampen. Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix
En lettet Caroline Wozniacki takker Kristie Ahn for kampen. Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix

Ingen nervemedicin er bedre end en god start, og den fik hun i den grad efter at have vundet lodtrækningen og valgt selv at serve.

Først holdt hun serv med en afsluttende baghåndsvinder efter en førsteserv, og så brød hun, endda rent, da verdens nummer 92 slog ud.

En dobbeltfejl gav 15-30 i næste parti, men Caroline Wozniacki var hurtigt tilbage på sporet, lukkede partiet og brød igen sin 27-årige modstander til 4-0.

Ahn oversatsede adskillige gange i første sæt under trykket fra danskerens grundspil, og hun fik med nød og næppe undgået et ydmygende ’æg’, da hun fik servet sig på 1-5 efter 19 minutters spil.

Fem minutter senere stod Wozniacki med sætbold, og Ahn sendte hendes andenserv i nettet.

Dermed skulle Kristie Ahn serve andet sæt i gang, og det gjorde hun lige så fejlfyldt, som hun havde spilet i første sæt, men hun fandt også en del vindere frem. I et parti, der kom til at vare hele 17 minutter, afværgede den lille amerikaner således otte breakbolde, før hun slog sin baghånd ud på den niende.

Det næste parti blev hurtigt afviklet, og det samme gjorde det tredje, men foran 3-0 kom der en anelse slinger i valsen, og en lidt ukoncentreret Wozniacki blev brudt.

I horisonten truede et regnvejr, og som dansker sad man og håbede, at Caroline hurtigt ville trække sejren i land, men Ahn holdt sikkert serv til 2-3.

Amerikaneren havde fundet et lille momentum, og danskeren tog sig god tid med de næste server. Hun var klar over, at marginalerne skulle trækkes tilbage over nettet nu, og hun luftede et højlydt ’come on’, da hun gik på 40-30 og kort efter lukkede partiet.

Ahn reducerede rent, og da taget med lidt besvær var lukket til, sendte Caroline Wozniacki en tung og utagelig førsteserv afsted. Det gjorde hun igen ved 40-30, og så var hun et enkelt parti fra avancement.

Kort efter stod hun med tre matchbolde. Den første afværgede Ahn efter en lang duel med en maskeret baghånd, men sekunder senere afsluttede hun lidt symptomatisk kampen med en dobbeltfejl. 

Hun møder onsdag vinderen af opgøret mellem den slovenske kvalifikationsspiller, Kaja Juvan og den fremstormende ukrainer, Dayana Yastremska.

Bliver det sidstnævnte har danskeren revanche til gode efter et nederlag i to sæt i Cincinnati sidste år.

Carolines karriere har i høj grad været båret af forældrenes engagement. Nu lukker de et kapitel. Foto: Roger Parker Tennis Eksklusivt interview med Carolines forældre: Stolthed og savn

En dybt koncentreret Caroline Wozniacki pudser de sidste detaljer af. Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Første gang nogensinde: Slår ring om Caroline

En tæt kamp mod Serena Williams vl være en værdig exit for Caroline Wozniacki. Foto: MICHAEL BRADLEY/AFP/Ritzau Scanpix Tennis - Det vil være den mest værdige udgang for Caroline

77 kommentarer
Vis kommentarer