Caroline måtte bøje sig efter maratonkamp

Ottendedelsfinalen blev endestationen i Eastbourne for Wozniacki, der i tre sæt tabte en jævnbyrdig kamp til Monica Puig fra Puerto Rico

Caroline Wozniacki bekræftede til dels sin nyfundne græsform, men måtte alligevel strække våben, da hun i Eastbourne tabte ottendedelsfinalen via et nederlag til verdens nummer 43, Monica Puig fra Puerto Rico, med 6-4, 3-6, 6-4.

Det var en til tider velspillet og temmelig jævnbyrdig kamp, der kom til at strække sig over to timer og 14 minutter.

Der var nu ikke meget, der indikerede jævnbyrdighed fra kampens start. Puig, der kom med mange kampe på græsset bag sig fra de seneste uge, lagde nemlig magtfuldt og selvtillidsfyldt fra land med sine tørre grundslag og udmanøvrerede i den grad en lidt passiv Wozniacki.

Tennis Stor sejr: Glad Caroline har fundet græsformen

Det gav et hurtigt break til 2-0, da Caroline spillede en forhånd for kort, men netop det smertensbarn var hurtigt i bedring, og herfra begyndte danskeren at finde sin rytme og en god dybde i banen.

Hun brød straks tilbage og igen til 4-3 og holdt herefter serv via blandt andet to smukke forhåndsvindere.

Serven var også på optur i et første sæt med tre esser og en førsteservsprocent på 80, og hun lukkede da også med en skarp en af slagsen til 6-4 efter 50 minutter.

Var det første sæt tæt, blev det næste ikke mindre jævnbyrdigt. Og Liverpool-fan Carolines gode bekendt, Daniel Agger, fik på centre court spænding for pengene.

De to piger fulgtes til 4-3 i puertoricansk favør. Initiativet var begyndt at hælde lidt til hendes side, og Wozniacki-serven faldet lidt i niveau, og i næste parti brød Puig på en stærk servereturnering, før hun selv servede sættet hjem.

Puig tog sit momentum med ind i tredje sæt, hvor hun på sin fjerde breakbold til sidste maste Wozniacki i en diagonal forhåndsduel.

Og selv om danskeren kom frem til to af slagsen i næste parti, fik Puig hevet det hjem.

Den overbevisende sejr i første runde i Eastbourne har givet Caroline Wozniacki ny tro på tingene (Foto: AP) Tennis Caroline: Nu spiller det for mig igen

Så var det hendes tur til at falde i niveau, og det var den livline, Caroline havde brug for. Hun brød rent til 2-2 efter fire fejl fra modstanderen og lukkede til 3-2 med et es.

Så var de desværre danskerens tur til at sænke niveauet, og Puig brød til 4-3, før hun i klar mental medvind servede det næste parti rent hjem.

I næste parti passerede hun opsigtsvækkende et antal af 50 rene vindere, og foran 5-4 lukkede hun kampen med sit ottende es.

I torsdagens kvartfinale møder Puig vinderen af opgøret mellem Kristina Mladenovic og Anna-Lena Friedsam.

Turneringen er sidste opvarmning til Wimbledon, der starter på mandag.

Caroline Wozniacki får den værst mulige Wimbledon-optakt. For danskeren bliver ikke seedet til verdens mest prestigefulde tennisturnering, der begynder om en uge. (Foto: AP/Rick Rycroft) Tennis Ugens dårlige nyhed: Vanskelig Wimbledon venter Wozniacki

Med turneringerne i Nottingham, Birmingham og Eastbourne nåede Wozniacki altså at hente seks kampe på græs efter sin lange skadespause.

Der trækkes lod fredag, og Wozniacki kan som useedet trække Serena Williams i første runde.

66 kommentarer
Vis kommentarer