Caroline og kvindetennis boomer på tv

Tennis cementerer sin status som mest sete idrætsgren for kvinder, og semifinalen mellem Wozniacki og Williams i Singapore trak flest til skærmene i 2014

Caroline Wozniacki og Serena Williams takker hinanden for kampen, der blev årets mest sete i WTA-regi (Foto: AP)
Caroline Wozniacki og Serena Williams takker hinanden for kampen, der blev årets mest sete i WTA-regi (Foto: AP)

Caroline Wozniacki og hendes syv medspillere ved WTA’s sæsonfinale i Singapore trak hele 26,9 millioner seere til tv-skærmene i oktober, og semifinale-lørdagen, hvor Wozniacki i en tresæts-gyser tabte til Serena Willams, var den klart mest sete.

Kampen blev i øvrigt senere fan-kåret som årets bedste.

Caroline Wozniacki kan juble over tre fan-priser i år (Foto: AP) Tennis - 10. dec. 2014 - kl. 12:16 Fan-tastiske priser til Wozniacki

Dermed blev det den mest sete turnering på WTA-turen – der ikke tæller de fire grand slams - i 2014 og bidrog til en ny rekord, der cementerer kvindetennis’ position som den mest eksponerede idrætsgren på massemedier generelt.

Indian Wells og Miami Open fulgte på de næste placeringer.

Se også: Danskerne droppede Kevin: Så meget faldt seertallene

Seertallet blev øget med 22.5 procent, og WTA har netop underskrevet en aftale med Perform, der skal tv-producere 2.000 årlige kampe fra 2017. Desuden produceres der et hav af videoklip på WTA’s hjemmeside.

- Vi vidste, at 2014 ville blive godt, men tallene overstiger alligevel vores forventninger, siger WTA-direktør Stacey Allaster.

- Fans vil gerne tættere på atleterne og følge dem året rundt, og vi prøver at imødekomme det ønske på både tv, digitale og mobile platforme.

Se også: Optimistisk Caroline spiller til aftenkaffen

Ifølge 2014 SMG Insight report nåede WTA ud til 1,1 milliarder husstande.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere