Caroline skal rejse sig mod hademodstander

- Azarenka kan det samme som Caroline - bare lidt bedre, mener Michael Mortensen om nattens hademodstander, der i år har pulveriseret Wozniacki tre gange

Her siger de tak til hinanden for kampen i januar i Australien. Siden 2013 har Azarenka haft mest at takke for (Foto: AP)
Her siger de tak til hinanden for kampen i januar i Australien. Siden 2013 har Azarenka haft mest at takke for (Foto: AP)

Der vil altid være modstandere, man helst vil undgå at møde, når der trækkes lod. For Caroline Wozniackis vedkommende hedder en af dem Victoria Azarenka.

Hviderusseren, der efter et skadeplaget 2014 er stærkt på vej tilbage til topformen og nu er ranglistens nummer 21, er bestemt en af dem. For ganske vist har danskeren på papiret vundet fire af deres ti indbyrdes opgør, men to af sejrene kom i hus via skader, og Azarenka har vundet de seneste fire kampe i to sæt, heraf tre gange i år.

Caroline Wozniacki, som her har fået noget at tænke over mod Belinda Bencic, har point-kniven for struben (Foto: Polfoto) Tennis - 19. aug. 2015 - kl. 16:20 Top 10 og sæsonfinale i fare: Nu har Caroline kniven for struben

I Cinicinnati er hun så for fjerde gang kommet op af hatten til turneringen, hvor Azarenka spadserede gennem første runde, mens Wozniacki sad over.

- Caroline har ikke just været begunstiget af gode lodtrækninger på det seneste. Og så lige Azarenka, som hun ikke har slået siden 2013, sukker ekspert og toptræner Michael Mortensen, som ikke ser alt for optimistisk på hendes chancer.

- Det er en rigtig, rigtig svær opgave. Azarenka er kompromisløs og ved, hvordan hun skal spille Caroline. Hun har vundet fire gange i træk og har dermed det mentale overskud. Hun er kravlet op i hovedet på Caroline, vurderer han.

Se også: Suveræn Azarenka booker kamp mod Wozniacki i Cincinnati

Han håber, at Wozniacki, der har været skadet og kun har to tabte kampe i benene, kan finde nogle modtræk.

- Caroline skal være i stand til at neutralisere Azarenkas hårde slag og få hende ud at løbe. Så er hun især sårbar i baghåndssiden. Men får hun lov at stå på midten og styre, så..

- Caroline skal komme mere frem til nettet, for Azarenka ved, at hun ikke er så meget for at komme frem. Hvis hun vil op i hovedet på hende, skal hun frem på banen og overraske hende. Ellers har hun ikke en chance. Azarenka kan det samme som Caroline - bare lidt bedre, så hun skal overraske hende, lyder det kontant.

Se også: Blandt verdens bedst betalte: Så meget tjener Caroline

Men netop det med overraskelsen kan måske blive et våben. Den slags regner hviderusseren nemlig ikke med, siger hun til WTA’s hjemmeside.

- Der venter ikke nogen overraskelser. Vi har kendt hinanden, siden vi var juniorer – længe før vi startede på WTA-turen. Men enhver kamp har sin egen historie, og jeg skal være klar, siger hun.

I et kort videoklip på samme medie siger Caroline Wozniacki:

- Det vigtigste er, at jeg er helt fit, så jeg kan præstere på mit topniveau.

Caroline Wozniacki nåede sidste år semifinalen i Cincinnati.

Kampen er programsat til klokken 19, lokal tid, altså klokken 01 i Danmark.

9 kommentarer
Vis kommentarer