Caroline taler ud om sit møgår

- Jeg ved, at jeg kan slå alle de andre, hvis jeg er i god form, siger Wozniacki efter en sæson, hvor hun så sig forfulgt af skader og uheldige lodtrækninger

Skader og uheldige lodtrækninger kom på tværs for Caroline Wozniacki i jagten på at finde topform og kamprytme (Foto: AP)
Skader og uheldige lodtrækninger kom på tværs for Caroline Wozniacki i jagten på at finde topform og kamprytme (Foto: AP)

I årets første turnering i Auckland nåede Caroline Wozniacki finalen, og det markerede hendes bedste sæsonstart nogensinde. Men herfra gik det op og ned - mest ned. Ikke mindst i grand slam-sammenhæng, hvor danskeren måtte forlade både Australian Open, French Open og US Open i anden runde - i de to sidste tilfælde efter nederlag til verdens nummer 72 og 149.

En sæson til glemmebogen, som foreløbig er kulmineret med en tur ud af Top 10.

- Det har været lærerigt på mange måder, siger Caroline Wozniacki om et 2015, hvor hun aldrig kom i nærheden af de spillemæssige højder, som hun viste i anden halvdel af 2014.

Det blev en sæson præget af skader, uheldige lodtrækninger og lidt for mange overraskende nederlag til spillere, hun normalt bør slå.

- Det har været et år, hvor jeg har spillet virkelig godt i perioder. I andre har jeg også følt, at jeg har haft formen, men så er jeg rendt ind i nogle spillere, som ...

Siger hun med reference til især Victoria Azarenka, men også til Venus Williams og stortalentet Belinda Bencic, der tilsammen er kommet på tværs hele ti gange.

Se også: Caroline efter sløj sæson: Derfor bliver 2016 godt

- Nogle gange skal du også have lidt held med lodtrækningerne. Nogle gange er jeg løbet ind i useedede spillere, som har været farlige, og jeg har ramt dem hver gang.

- Så har jeg været skadet. Det er det, der trækker mest ned i en. Når du ikke kan træne 100 procent og gøre det, du gerne vil.

- Så bliver det lige pludselig mentalt hårdt, for du ved, at alle de andre træner fuldt igennem, mens du selv står der med dine skader.

- Så ja, det har været lidt hårdt. Men nu føler jeg, at kroppen har det helt fint, så det giver mig et lille boost, siger Caroline Wozniacki, der selvsagt helst ville ligge højere på ranglisten end den nuværende 11. plads med pil nedad.

Se også: Slidt Wozniacki tager modvilligt til Kina

En tur helt uden for top 16 kan betyde en farligt dårlig seedning til de store turneringer, men ranglisten er ikke hendes topprioritet lige nu, bedyrer hun.

- Jeg har efterhånden fået det sådan, at den er lidt ligegyldig, for lige meget hvor du ligger, skal du møde dem på et tidspunkt. Jeg ved, at jeg kan slå de andre, uanset hvor jeg ligger, hvis jeg er i god form.

- I år var jeg i top fem stort set hele året, men jeg havde alligevel nogle lodtrækninger, så man skulle tro, jeg lå langt nede i top 50. Så nu har jeg nået det punkt, hvor jeg bare skal slå den, der står på den anden side af nettet. Så er det lige meget om de ligger nummer 4, 15 eller 55. De kan være svære alle sammen.

Se også: Wozniackis dom efter total nedtur: Skuffende

Skulle hun slutte sæsonen med endnu en skidt turnering og en plads et stykke uden for top ti, vil hun ikke mentalt tage det med sig mod den nye sæson, siger hun.

- Nej. Jeg er god til at slå den slags ud af hovedet. Når jeg starter en ny træningsperiode, så starter jeg på en frisk.

- Hvad med dit springerknæ? Skal det have en pause eller et indgreb, eller er det bare noget, du skal leve med resten af din karriere?

- Naahr, det ved jeg ikke. Jeg synes, det er blevet lidt bedre. Det kan gå og komme i perioder. Nu må jeg så finde ud af, hvad det er, jeg skal gøre for at få flere af de sidste.

Se også: Fræk leopard: Wozniacki vinder ny pris

I sidste uge i Linz stødte den polske fysioterapeut Malgorzata Rak til, og hun følger fortsat med Caroline, der måske vil tilknytte hende mere fast.

- Vi er ved at lære hinanden at kende. Lige nu hjælper hun mig med behandlinger og massage. Men mit første indtryk er godt, siger Wozniacki.

66 kommentarer
Vis kommentarer