Annonce:
Annonce:

Caroline tilbage i Top 10: Men det her er endnu vigtigere

Efter 19 måneder er Wozniacki tilbage i toppen, men hendes bror hæfter sig i endnu højere grad ved, at hendes topplacering på racelisten indikerer, at hun er godt på vej mod sæsonfinalen

Caroline Wozniacki var seneste i Top 10 i september 2015. Foto: AP
Caroline Wozniacki var seneste i Top 10 i september 2015. Foto: AP
Annonce:
Følg Tennis

Før hun har slået sin første bold i denne uges WTA-turnering i Prag, kan Caroline Wozniacki glæde sig over, at hun mandag er tilbage på verdensranglistens Top 10. En fornem status, som hun oppebar i en lang periode fra 2009, men som hun mistede i september 2015.

Forklaringen ligger gemt i WTA-kalenderen, hvor turneringerne ind i mellem skifter termin. Sidste år blev den store Premier Mandatory-turnering i Madrid nemlig afviklet i første uge af maj, og det betyder, at de point, som de deltagende spillere optjente sidste år, forsvinder fra ranglisten i denne uge.

Det må amerikanske Madison Keys betale prisen for, idet hun dumper ned til en 13. plads på ranglisten.

Annonce:

På den såkaldte race-liste, som kun tæller årets resultater og udmunder i en sæsonfinale for de otte bedste i oktober, er Caroline lige nu nummer to, og det er i det store billede endnu vigtigere end hendes nyvundne Top 10-status, mener hendes bror, tenniskommentatoren Patrik Wozniacki.

- Det er da dejligt for Caroline at være tilbage i Top 10, men jeg ved, at hun og min far lægger endnu mere vægt på, at hun er nummer to på racelisten. Den fortæller nemlig, hvor godt hun har spillet i år, og om en uge kan hun endda toppe den, siger han med henvisning til turneringen i Prag, hvor også nummer et, tjekken Karolina Pliskova, deltager.

- Kommer hun i sæsonfinalen, har hun haft et stort år. Selvfølgelig er grand slam-succes det største mål, men sæsonfinalen følger lige efter som næststørste mål.

- Og så håber vi da, at hun snart får hul på bylden med en turneringssejr efter tre tabte finaler i år, siger Patrik Wozniacki, der i øvrigt kan fortælle, at Caroline efter nogle uger i USA med kæreste David Lee vendte hjem til Monaco med en halsbetændelse.

Annonce:

Den betød, at hun var sengeliggende nogle dage, men nu er hun tilbage i træning i Prag, hvor hun mandag viste fint humør sammen med de yngre, lokale tennisfans.

I Prag møder Caroline Wozniacki i første runde japanske Misaka Doi, verdens nummer 52, som hun ikke tidligere har mødt.

På grund af en skade sidste år har danskeren ingen point at forsvare i grussæsonen, så der er basis for yderligere ranglistehop i den kommende tid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: