Caroline tjekker ud efter gyser: Kunne ikke lukke kampen

Caroline Wozniacki havde to chancer for at serve sig i finalen men blev for passiv og smed sejren over til Petra Kvitova

Se højdepunkterne fra Caroline Wozniackis nederlag i semifinalen i Qatar. TV: SNTV

Der var lagt op til en konfrontation af de rigtigt grimme, da Caroline Wozniacki skulle op mod Petra Kvitova i Qatars semifinale.

Tjekken med de store våben i serv og forhånd havde syv gange i tolv møder slået danskeren, som senest fik lov at vinde i 2014. Og hun kom ind til kampen med 11 sejre på stribe efter turneringssejr i Skt. Petersborg.

Men det lignede længe en dag, hvor Kvitova slet ikke kunne ramme skiven, og derfor havde Wozniacki to gange i andet sæt chancen for at serve sin 13. semifinale-sejr i træk hjem.

Men hun blev for passiv og serverede for meget kanonføde for tjekkens forhånd, så i stedet tabte hun sættet i en tiebreak og måtte ud i en gyser af et tredje sæt.

Mod slutningen sivede gassen ud af Australian Open-vinderen, og den ujævne og ikke særligt velspillede kamp, der også fik lidt dommerdrama, endte med cifrene 6-3, 6-7, 5-7 i tjekkisk favør

Caroline fik virkelig tjekkens kanonserv at mærke fra start, og hun var ikke i nærheden af at true den i de første partier. Derfor skulle hun virkelig holde tungen lige i munden i egen serv, og det gjorde hun med klogt spil, hvor hun flere gange fangede den tungere modstander på det forkerte ben.

Samtidig storsatsede den dobbelt Wimbledon-vinder som vanligt, og det kostede også fejl. Dem lavede hun flere af i sit tredje serveparti, og en dobbeltfejl gav Wozniacki to breakbolde. Kvitova var så venlig at begå endnu en fejl, denne gang med baghånden, og det betød dansk føring på 4-2.

Desværre har danskeren ind i mellem den uvane, at hun så straks går ud og smider sin egen serv, og det skete også her, hvor tjekken lidt for let fik lov at finde sit træf igen og bryde tilbage.

Men usikkerheden fandt hurtigt tilbage hos tjekken, og da Wozniacki samtidig fik sat nogle gode returneringer ind, var der pludselig tre danske breakbolde. Kvitova dobbeltfejlede på den tredje, og så kunne Caroline foran 5-3 serve første sæt hjem.

Heldigvis havde usikkerheden sat sig fast hos tjekken, som efter 31 minutter slog sin forhånd for bredt på danskerens anden sætbold.

Petra Kvitova går all in med baghånden, bære eller briste. Foto: Ritzau Scanpix
Petra Kvitova går all in med baghånden, bære eller briste. Foto: Ritzau Scanpix

Fejlene fortsatte fra starten af andet sæt, og helt symptomatisk fik Caroline lov at bryde rent, da Kvitova sendte et let smash i nettet.

Danskeren fik også chancen for at bringe sig på 3-0 i et langt parti, men tjekken fik hevet partiet hjem til 1-2, og det var den humørpille, hun trængte til.

Samtidig tog hen efter råd fra sin træner lidt af farten af boldene, og det minimerede fejlene betragteligt. Derfor brød hun tilbage til 3-3 og servede sig også foran.

Piotr Wozniacki kom på besøg iført beroligende toneleje og bade Caroline om at bevare roen, og det gjorde hun såmænd også under sin sikre udligning til 4-4.

Så fulgte et spændende og let nervøst parti, hvor danskeren fra 15-40 fik kæmpet sig frem til en breakbold, hvor hun efter en løbetur fik trukket en fejl ud af tjekken og bragt sig på 5-4.

Med Michael Laudrup som støtte i boksen gik hun så ud for at serve sig i finalen.

Det gik mildt sagt skidt. Modet og farten manglede, og hun blev brudt rent.

Til gengæld åbnede Kvitova hurtigt sin gavebod igen,og Wozniacki fik uden selv at slå sig helt ud endnu et break.

Dermed kunne hun for anden gang serve for matchen, og denne gang gik det ikke meget bedre.

Så måtte der en tiebreak til, og danskeren bragte sig på 3-1 med et flot passerslag med baghånden, men i de næste dueller fik Kvitova lov at stå stille og slå sin store forhånd på alt for korte bolde fra Wozniacki. De to byttede side ved 3-3.

Endnu en gang smed tjekken en forhåndsbombe, og hun gik fra 1-3 til 7-3. Bum.

Efter en toiletpause fulgtes de to ad til 3-3, 30-30, hvor Caroline med en dobbeltfejl gav tjekken sættets første breakbold. Den afværgede hun flot med en skarp andenserv og en efterfølgende forhåndsvinder, før hun med sit kun andet es lukkede til 4-3.

I næste parti fulgte en kontroversiel situation, som efter noget diskussion ikke gik Wozniackis vej. I stedet for to danske breakbolde, blev det 30-30, før Kvitova servede partiet hjem.

Nu var der godt med lyd fra begge spillere efter vundne point. Tjekkisk breakbold. Den konverterede Kvitova med et baghåndsdrøn på danskerens bløde andenserv.

Så var det pludselig tjekken, der kunne serve sig i finalen, men i stedet var det Caroline, der efter en forkølet men pointgivende serveretur stod med to breakbolde. De blev afværget, men så fik hun endnu en, og den blev udnyttet med et godt pres på tjekkens ellers så dræbende forhånd. 5-5.

Stemningen var så intens, at der kunne skæres i den. Desværre skar en tjekkisk baghånd sig også ned langs linjen til endnu et break.

En netruller og en stor serv senere stod Kvitova med to matchbolde. På en første slog Wozniacki baghånden ud.

I søndagens finale møder Kvitova spanske Garbine Muguruza, der kunne hvile sig lørdag, efter at Simona Halep trak sig med en ankelskade.

Venstrehånden hos den tidligere verdensetter er stadig ikke helt optimal et år efter knivoverfaldet. Foto: AP Tennis Stjernen overfaldet med kniv: 'Jeg begynder at elske min nye hånd'

En lykkelig Caroline Wozniacki bliver modtaget ved målstregen af veninden Serena Williams efter sit maratonløb i New York. Nu pønser hun på længere distancer. Foto: AP Tennis Denne sport vil Wozniacki dyrke efter tenniskarrieren

Tennis Stønnende rumæner langer ud efter Wozniacki: Det var meget grimt af hende

Eugenie Bouchard er blandt de fem sportsstjerner, der er med i Sports Illustrateds legendariske magasin, hvor Caroline Wozniacki de seneste tre år har smidt tøjet. Foto: All Over Tennis Fem sportsstjerner smider tøjet - men hvor er Caroline?: Se billederne her

154 kommentarer
Vis kommentarer