Caroline topper vigtig statistik

Wozniacki har præsteret bedst på server og returneringer på kampens vigtige tidspunkter efter de to første runder i Melbourne

Caroline Wozniacki har været mentalt stærkest på server og returneringer i de to første runder. Foto: AP
Caroline Wozniacki har været mentalt stærkest på server og returneringer i de to første runder. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at Johanna Konta spillemæssigt har været det unge års hidtil mest formstærke spiller.

Men det er hendes danske modstander i tredje runde, der topper en nyudviklet statistik om server og returneringer på vigtige tidspunkter i kampen.

Caroline Wozniacki er efter de to første runder ved Australian Open ganske vist ikke i Top 5 for nogen af de to discipliner, men lægger man dem sammen, topper hun.

'Cluch' betyder at præstere under ekstremt pres, og regnedrengene bag de såkaldte 'Clutch Statistics' overvåger altså, hvordan spillerne gør det på de vigtigste tidspunkter i kampene. Enten, når de skal sende en serv af sted eller modtage den.

Man vægter efter, hvor vigtig stillingen er for kampens udfald. Matchbolde og sætbolde vægter selvsagt højt, men der kan også være tale om nøglepoint i en tiebreak eller breakbolde.

Australske Ashleigh Barty fører servestatistikken med en succesrate på 65,2 procent lige foran Johanna Konta og Elena Vesnina, mens Ekaterina Makarova har returneret bedst på de vigtige point med Mirjana Lucic-Baroni og Barbora Strycova på de næste pladser.

Her er Top 5 over den samlede præstation for serv og retur. Tallene viser i rækkefølge succesraten på serv, retur og til sidst i et samlet indeks.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Piotr har en plan: Konta bliver overrasket

Se også: Sjælden oplevelse for Wozniacki: Møder den kvindelige Jason Bourne

Se også: Kommentar: Caroline skal toppe mod feltets stærkeste

Se også: Undrende Caroline: Kom nu videre, Rory

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere