Caroline udspiller akavet rumæner

Miss Sunshine holdt hovedet koldt mod den rumænske drillepind, Monica Niculescu, der heller ikke i syvende forsøg fik sæt mod danskeren

Sådan kender vi 'Miss Sunshine' bedst (Foto: AP)
Sådan kender vi 'Miss Sunshine' bedst (Foto: AP)
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet): Med tålmodigt og velovervejet spil mod en yderst uortodoks modstander fulgte Caroline Wozniacki op på sin flotte sejr over Svetlana Kuznetsova med også at vinde sin kamp i tredje runde ved US Open mod rumænske Monica Niculescu.

På Arthur Ashe Stadium, den største tennisbane i verden med plads til 23.771 tilskuere, vandt hun 6-3, 6-1 over en modstander, som altså heller ikke i syvende forsøg formåede at tage sæt fra danskeren.

Dermed er Wozniacki i fjerde runde af en grand slam for første gang siden Wimbledon 2015 og finalen her i New York i 2014.

Kampen startede med vareprøver på rumænerens drilske repertoire. En skarp stopbold afsluttede første duel, og Wozniacki, der servede med en generende sol i øjnene, kom slet ikke på plads i det første parti, hvor Niculescu brød rent.

Men så kom Miss Sunshine ned i skyggen, og dernede holdt hun hovedet koldt.

Wozniacki kæmpede særdeles godt igennem hele kampen (Foto: AP)
Wozniacki kæmpede særdeles godt igennem hele kampen (Foto: AP)
 

Metodisk fandt hun frem til sin velkendte, tålmodige måde at møde rumæneren på, og hun brød rent tilbage og igen til 3-1 med en flot forhåndsvinder ned langs linjen. Og det skete endda i sol-enden, hvorfra hun også servede sit fjerde parti på stribe hjem.

Det kneb mere ved 4-2, hvor hun måtte overvinde et par breakbolde fra sin modstander, der nu havde fået masser af lyd på sine slag og tilsyneladende var lidt anstrengt af strabadserne.

Ved 5-3 kunne Caroline serve sættet hjem. Men det skulle vise sig besværligt. Rumæneren viste hele registeret i et parti, hvor hun spillede sig frem til to breakbolde, før danskeren kom tilbage og tiltvang sig fire sætbolde. Til sidst slog rumæneren i nettet, og efter 52 minutter tog Wozniacki sit 13. sæt i træk mod Niculescu i deres syvende opgør.

Caroline udnyttede sit mentalt momentum og brød straks i andet sæt, og da hun igen afværgede en breakbold og gik på 2-0, var det som om, gassen sivede af Niculescu-ballonen.

Da Wozniacki havde brudt igen til 3-0, kom der dog et lille, dansk koncentrations-svigt, blandet andet med en mega misser på et smash ved nettet, og rumæneren fik brudt.

Trods endnu et brændt straffespark brød Caroline dog straks igen, og så var Buka-resten en spadseretur i Central Park.

I næste runde møder hun vinderen af opgøret mellem den ottendeseedede og hårdtslående amerikaner Madison Keys, som hun aldrig har mødt før, eller japanske Osaka.

Serena Williams tangerer Navratilova-rekord i US Open

Efter Wozniackis triumf: Hun kan nå finalen igen

Legende jubler: Nu ser vi den gamle Caroline igen

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.