Annonce:
Annonce:

CAROLINES KONGE-KAMP: VINDER HISTORIENS STØRSTE SEJR

Caroline Wozniacki vinder karrierens første Grand Slam ved Australian Open

Se højdepunkter fra Carolines triumf her. Video: AP/SNTV
Annonce:
Følg Tennis

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Tillykke, Tennis-Danmark. Nu har vi en grand slam vinder i single.

Caroline Wozniacki har netop slået Simona Halep med 7-6, 3-6, 6-4 og vundet Australian Open.

Hvis tredje gang er lykkens gang, så fremstår Caroline Wozniacki lige nu som selve personificeringen af mundheldet.

To gange tidligere, første gang som bare 19-årig for ni år siden, har hun stået i så stor en finale i sin favorit-grand-slam i New York. Og skulle det ske, skulle det nok være i US Open, ventede de fleste.

Nu blev det i stedet Rod Laver Arena i Melbourne, som lagde hardcourt til hendes sportsligt største lykkestund. Her har hun da også været lidt af en stamgæst, især i år, hvor hun lørdag optrådte for sjette kamp i træk og tog sin sejr nummer 15 under sit 21. besøg.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Med sin store triumf har Caroline Wozniacki indfriet den lillepige-drøm, som hun så kækt og ubekymret formulerede for 16 år siden i et lille land, som ikke just er nogen tennisnation.

Og så kan hun endelig lukke ned for den kritik, som i årevis har forfulgt hendes færd i tennistoppen uden en af sportens fire største titler, og som hun har været mere end træt af.

Danskeren gav sig selv en fremragende start. Hun kom fokuseret ud med en lille håndfuld fine server og fik også hurtigt vist, at hun var der for at vinde. Der var snert i slagene fra start og mod til at gå efter linjer og hjørner.

Hun brød rumæneren og servede sig efter 15-30 også på 3-0. Så vågnede Halep med et rent comeback, men Wozniacki svarede igen med gode server – og en enkelt dobbeltfejl, fordi hun satsede på dybe andenserver – til 4-1.

Annonce:

Halep angreb kompetent på alle korte bolde i det følgende parti, som hun tog rent, og så fulgte et spændende parti, hvor danskeren kom bagud men var heldig med en blød andenserv og senere også med netkanten. Efter en vild duel og en Halep-fejl gik hun på 5-2.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Halep reducerede, og så kunne Wozniacki serve sættet hjem. Desværre faldt hendes niveau, og måske spillede nerverne med. Hun kom ned med 0-40, reddede de første to breakbolde men slicede så ud med forhånden efter en hård duel.

Efter rumænsk udligning til 5-5, var det afgørelsens minutter for Caroline, som var ved at komme godt på hælene. Efter en vild duel, hvor Caroline blev pisket rundt, fandt hun dybde med baghånden og nulstillet, før hun lukkede med en fin serv.

Hun luftede også en smuk forhåndsvinder ned langs linjen i næste parti men kunne ikke røre rumæneren.

Så var det tiebreak-tid. Caroline kom godt fra land og byttede side med en føring på 4-2, som hun udbyggede efter en flot duel. I egen serv fulgte hun godt op serven og lukkede til 7-2.

Annonce:

De to velspillende finalister lagde ud med hver et serveparti, men så stod Caroline med en breakbold i et parti, som blev langt og kunne ligne noget afgørende.

Det var varmt - rigtig varmt i Australien. Foto: AP
Det var varmt - rigtig varmt i Australien. Foto: AP
 

En aggressiv Halep afværgede men fejlede sig til endnu en. Den slog danskeren for langt. Den tredje blev neutraliseret med en stopbold.

Caroline kæmpede sig fra hælene til endnu en med en løbende longline-baghåndsvinder, men Halep afværgede med en smuk crosscourt-forhåndsvinder, før hun fik lagt en stopbold, som Wozniacki løb op men desværre også slog ud.

De to holdt serv til 3-2 i den intense kamp. Så blev Halep tilset og fik taget sit blodtryk. Var hun utilpas, var det dog ikke til at se på banen, hvor hun stadig løb som en vårhare og kom foran 4-3.

Hun brød lidt for nemt til 5-3 mod en lidt for henholdende Wozniacki, som til gengæld straks efter stod med to breakbolde. Igen blev hun lidt for passiv.

Annonce:

I stedet fik rumæneren spillet sig frem til to sætbolde, men kort efter var det danskeren, som smed en breakbold væk med en sløset slice. På den tredje sætbold valgte Wozniacki forkert, da hun løb en stopbold op. 6-3.

Ti minutters tissepause.

Halep fik behandling undervejs i varmen. Foto: AP
Halep fik behandling undervejs i varmen. Foto: AP
 

Nu var det vigtigt at vise mod, men det kneb lidt i duellerne fra dansk side. Alligevel holdt hun efter 0-30 sit indledende serveparti.

Og så fandt hun pludselig det nødvendige mod. På første breakbold gik hun ind med forhånden og sendte en servereturnering utageligt ned langs linjen til 2-0.

Så gik hun og sløsede lidt. Hun kom ned med to breakbolde, men så skød hun igen brystet frem og fik dem afværget. Men hun havde svært ved selv at lukke på sine fordele, og så kom der rumænske breakbolde igen. Nummer tre, fire og fem.

Luften stod stille over arenaen. En stor serv og lige igen. Men på næste breakbold lavede hun en nervøs dobbeltfejl.

Annonce:

Så var åbenbart nemmere at lade modstanderen serve. Halep faldt lidt sammen, og Wozniacki brød rent til 3-1. Kort efter var det rumæneren, der brød på flere danske fejl. Det var rigtigt nervøst nu.

De to var også trætte, kunne man både se og høre. Halep kæmpede sig på 3-3.

Så fulgte nogle vanvittige bolde, hvor momentum skiftede rundt, og en linjedommer eller to vist også var blevet trætte.

Desværre så Carolines serv efterhånden også temmelig træt ud. På rumænsk breakbold slog hun forhånden ud. 3-4.

Derefter fik hun behandling på sit venstre knæ. Skade eller time out?

DET LYKKEDES! Foto: AP
DET LYKKEDES! Foto: AP
 

Hun kom i alt fald ud og lagde lidt mere pres på rumæneren og bragte sig på 0-30.

Og til sidst fik hun brudt.

Hun fik også servet sig foran efter en nervøs dobbeltfejl, og nu var hun kun et parti fra en grand slam.

Annonce:

Et glimrende point med en potent baghåndsvinkel og en efterfølgende forhåndsvinder, som fangede rumæneren på den forkerte fod, gav hende matchbold, og efter en imponerende Caroline Classic-defensiv, slog Simona Halep bolden i nettet.

Caroline kastede sig på gulvet og græd af lykke.

I boksen jublede hendes far og træner, Piotr Wozniacki, der må tilskrives en kæmpe aktie i hendes triumf, hendes forlovede David Lee, der med så smuk en timing har bibragt hende den så vigtige, personlige balance, og hendes franske manager Julien Cassaigne, om kap.

Og ja, så rejser hun altså søndag herfra med verdensranglistens førsteplads, som hun mistede her for præcis seks år siden efter 67 uger på tronen.

Genlæs Carolines bedrift her:

På knæ for Caroline: Det største siden EM i 1992!

Carolines millionjagt: Så meget tjener hun på finalesejr

På knæ for Caroline: Det største siden EM i 1992!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: