Carolines nye kropsadvokat: Det har sin pris

- Caroline har en krævende spillestil, hvor hun slider de andre op, men den har også sin pris. Hun har også slidt sig selv, siger hendes nye fysioterapeut Mark Abildhauge

Mark Abildhauge og Caroline Wozniacki fik set hinanden an, da hun forleden var i København, og nu rejser han til Miami for at tage fat i hendes slidte krop (Foto: Henning Hjort)
Mark Abildhauge og Caroline Wozniacki fik set hinanden an, da hun forleden var i København, og nu rejser han til Miami for at tage fat i hendes slidte krop (Foto: Henning Hjort)

Hvis Mark Abildhauge kan kanalisere sin iver efter at komme i gang med arbejdet som hendes nye fysioterapeut ud i Caroline Wozniackis noget slidte lemmer, går den danske tennisstjerne en stor sæson i møde.

For stemmen vibrerer af virkelyst hos den 41-årige fys, der tidligere har haft fingre i mange forskellige sportsfolk og blandt andet rejst med sportsdirektørerne Bjarne Riis og Brian Holm, før han tirsdag hanker op i tasken og tilslutter sig Team Wozniacki i Miami.

- Du kan kalde mig Carolines kropsadvokat, griner Mark Abildhauge, der også er kendt fra TV2’s Go’ morgen Danmark.

Et par sportsstjerner mødes, og de har noget at snakke om. (Fotos: AP) Tennis Wozniacki var på stjerne-date

- Jeg skal tune hende og holde hende i balance. De store navne har jo også deres egne folk, der hjælper. Det bliver man nødt til i dag, hvor konkurrencen er så hård.

- Caroline har en krævende spillestil, hvor hun slider de andre op, men den har også sin pris. Hun har også slidt sig selv, siger han.

- Derfor vil jeg også være med til at tilrettelægge hendes fysiske træning, som ikke må blive for hård. Du kan sagtens træne intenst og holde et højt træningsniveau, samtidig med at du skåner dine led.

- Så der vil jeg præsentere nogle nye tiltag i Miami. Der har jeg en kompetence, siger Mark Abildhauge, som er en del af den familieejede virksomhed, FysioDanmark, med hele 12 kolleger.

Julefeen Caroline flankeret af Petter Faxholm (tv) og Francis Cardenau, kok og partner på Mash (Foto: Henning Hjort) Tennis Caroline som jule-fe: Inviterer 16 børn på Mash

- Derfor kan vi lave et team rundt om Caroline. Vi har folk med forskellige ekspertiser. Det ser jeg som en god ting for hende. Er der noget galt med albuen, har vi en, der ved alt om det. Og så kan vedkommende støde til.

- Jeg kan også nemmere trækkes ud af holdet, og hvis jeg ikke kan, har vi en anden, der kan træde til.

Foreløbig har parterne aftalt, at han rejser med fra Miami til New Zealand og siden Australien Open.

- Det er sindssygt vigtigt, at kemien er der – og det gælder begge parter.

Caroline Wozniacki går ind til en krævende sæson, der også tæller OL i Rio.

- Det er nu, vi skal være der for hende. Vi andre skal sørge for, at hun hele tiden er optimalt forberedt. Hun skal kun tænke på tennis, siger kropsadvokaten.

Nu må Caroline Wozniacki, der igen i Cincinnati stillede op med bind om venstre læg, investere det nødvendige i sit helbred, mener Ekstra Bladet (Foto: Polfoto) Tennis Betal dog for dit helbred, Caroline!

Caroline Wozniacki har i flere måneder været på udkig efter en ny, fast tilknyttet fysioterapeut.

Et skadeplaget 2015 har nemlig gjort hende smertefuldt opmærksom på, at hun er nået til et punkt i sin karriere, hvor kroppen skal have ekstra hjælp for at holde sig på omgangshøjde med krav og ambitioner.

- I år vil jeg gøre alt for, at min krop er 100 procent. Den skal gøres stærkere, så jeg i alt fald selv har gjort alt for at undgå skader, siger hun.

- Det er rigtig vigtigt for mig i den situation, jeg er i nu, at jeg får en fysioterapeut med en masse erfaring, som kender alt til kroppen og kan holde den i tiptop form.

- Det er også vigtigt, at Mark kan bidrage til min fysiske træning, give mig nogle træningsprogrammer med og behandle mig løbende.

- Nu skal vi så finde ud af, hvilke perioder han skal rejse med.

Caroline Wozniacki er netop nu ved at starte sæsonforberelserne i Miami, hvor polske Katarzyna Piter formentlig bliver gennemgående hittingpartner.

13 kommentarer
Vis kommentarer