Annonce:
Annonce:

Carolines nye slagmakker: Jeg kan hjælpe hende til en grand slam

- Jeg vil give Caroline Wozniacki det, hun mangler for at vinde en grand slam, siger hendes nye slagmakker Sascha Bajin, der kan bakke sine ord op med masser af succes

Wozniackis nye slagmakker Sascha Bajin har ikke meget imod at smide trøjen under træning. Foto: All Over Press
Wozniackis nye slagmakker Sascha Bajin har ikke meget imod at smide trøjen under træning. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Tennis

INDIAN WELLS (Ekstra Bladet): ’Goood shot, Caroline’.

Anerkendelsen kommer hyppigt fra den anden ende af banen, hvor en svedig Sascha Bajin lægger al sin rå energi og hele sin entusiasme i et job, der normalt ikke kaster meget stjernestøv af sig. Og efter en time smider han sin t-shirt og viser sin knivskarpe torso frem for at sende endnu et mentalt signal til Miss Wozniacki.

Betydningen vender vi tilbage til. For Sascha Bajin, tyskfødt serber med det borgerlige fornavn Aleksandar, er, som han selv siger det, meget mere end bare en ’hittingpartner’.

- Det begreb vil jeg gerne væk fra. Jeg er typen, der er villig til at hjælpe, hvor jeg kan. Jeg har altid givet mine input til de spillere, jeg har arbejdet med, og fortalt, hvad jeg syntes, de skulle lave om på, siger han, da vi lidt senere har fundet skygge i palmeoasen i den californiske ørken.

Annonce:

Han har stået i solen i tusindvis af timer og vundet ti grand slams med amerikaneren, og siden skiftede han til Victoria Azarenka i to år, ligeledes med slam-succes. Derfor taler den 33-årige, særdeles driftsikre slagmakker med en vis vægt.

- Efter tre-fire år med Serena var jeg i min egen bevidsthed ikke længere ’hittingpartner’. Jeg er meget mere end det. Carolines far er her og giver sine input, og så prøver jeg at lægge mine til.

- Efter tre-fire år med Serena var jeg i min egen bevidsthed ikke længere ’hittingpartner’. Jeg er meget mere end det, siger Sascha Bajin. Foto: Troels Christensen
- Efter tre-fire år med Serena var jeg i min egen bevidsthed ikke længere ’hittingpartner’. Jeg er meget mere end det, siger Sascha Bajin. Foto: Troels Christensen
 

- Hvad gør dig så god til det, du laver?

- Du må være tålmodig og ikke selvcentreret. Du må forstå, at det handler om personen på den anden side af nettet. Men jeg tror på, at du skal bidrage så meget, du kan, for at gøre livet lettere for spilleren. På som udenfor banen.

- Personligt bringer jeg en masse energi og positivitet. Jeg er aldrig i dårligt humør, selv om det ikke altid er let på dage, hvor du hellere vil være et andet sted. Jeg er også betænksom. Jeg kan lide at tænke et par skridt frem. Når Caroline vil mødes 8.30, så er jeg her seneste 8.15 og har alting klar.

Annonce:

- Hvad håber du at kunne bidrage med i netop hendes tilfælde?

- Jeg forstår, hvad der skal til for at vinde grand slams, og jeg vil meget gerne give hende den nødvendige fornemmelse af usårlighed. Følelsen af at være bedre end alle andre. Den har jeg mærket med Serena og Vika (Azarenka, red.). Det er svært for en træner at overføre det til en spiller, men jeg tror, jeg har et særligt talent lige der.

- Det handler om din indstilling på banen og din professionalisme udenfor. Spillet på banen er det sidste flødeskum, men processen starter, når du vågner om morgenen, svarer han – og så er vi tilbage ved den nøgne overkrop.

Sascha Bajin smider gerne sin t-shirt lidt henne i træningen, for dermed sender han et signal om den styrke, han besidder. Foto: Troels Christensen
Sascha Bajin smider gerne sin t-shirt lidt henne i træningen, for dermed sender han et signal om den styrke, han besidder. Foto: Troels Christensen

- Jeg holder mig i form, fordi jeg vil sætte et eksempel. Hvis hun på den anden side af nettet eller i fitnesslokalet ser en fyr, der er stærkere og hurtigere end hende selv, så kan jeg trække hende med mig. Det er lettere at trække end at skubbe nogen foran sig. Det virker ikke.

Annonce:

- Men har Caroline potentialet til at vinde den grand slam, tror du?

- Hun har jo tidligere mærket storheden og været verdens nummer et. Hun har bevist sig. Hun havde et barsk år sidste år, og der gik det nok op for hende, at ’okay, jeg har ikke så mange år tilbage. Nu går vi all in’. Og kan jeg give min erfaring til det, så vil jeg elske det.

- Stabilitet er nøglen. Jeg har kendt Caroline længe men jeg kender-kender hende ikke. Hun skal finde ud af at afkode de små ting, jeg kommer med, og så kan vi sammen arbejde os fremad.

- Jeg respekterer det arbejde, Piotr har lavet med hende. Det er fantastisk. Og ingen vil Caroline det så godt som han. Men det kan også blive hårdt, når forældre er indblandede. Piotr og jeg taler måske ikke helt det samme sprog, men vi arbejder mod samme mål.

Annonce:

- Vores ultimative mål er en grand slam, og det er det, vi går efter. Det er masser af spillere på turen, som jeg ikke ville arbejde med, om jeg så fik en million dollars for det. Jeg skal tro på spilleren, og jeg er begejstret for denne nye rejse, siger Bajin, der foreløbig har en aftale frem til WTA-turneringen i Charleston i starten af april.

Han blev så at sige taget lidt på sengen, da Azarenka pludselig var gravid og stoppede samarbejdet fra den ene dag til den anden. Derefter blev han træner for amerikanske Sloane Stephens, men hun blev skadet under OL i Rio, og siden stødte en skade mere til.

Derfor var han indstillet på at slå sig ned som træner i Palm Beach, men så mærkede tennis-nomaden rastløsheden og sendte en sms til Caroline.

- Vi startede før Doha og kom frem til to finaler i træk, så det har været en god start, smiler han.

Hans personlig start ligger mere end elleve år tilbage, og de fleste af dem har han været på farten mere end 300 dage om året.

Annonce:

- Jeg har måttet melde fra til både min mors og min søsters bryllup på grund af mit job, som jeg er så dedikeret til. Jeg er 110 procent i det. Min kæreste bor i Miami, og jeg har ikke set hende i næsten seks måneder.

- Jeg har stået på banen med feber og pumpet op med medicin, for jeg tror på, at du skal lede ved dit eget eksempel, siger den tidligere college-spiller, der fandt en anden vej i det globale tenniscirkus.

***

Sascha Bajin kom meget tæt på Serena Williams gennem sine otte år som hittingpartner og ven med verdensstjernen. Foto: All Over Press
Sascha Bajin kom meget tæt på Serena Williams gennem sine otte år som hittingpartner og ven med verdensstjernen. Foto: All Over Press

Jeg lærte meget af verdens største idrætskvinde

INDIAN WELLS (Ekstra Bladet): Han startede som hendes hittingpartner men endte med at blive en nær ven. Sascha Bajin får næsten grøde i stemmen, når han taler om Serena Williams.

Deres samarbejde var otte år i de store følelsers rutsjebane, lader han forstå.

- Med Serena var højdepunkterne så højt oppe, som de overhovedet kan komme, mens lavpunkterne tilsvarende var allerdybest nede. Om det var efter førsterunde-nederlag i grand slams, eller når medierne var efter hende, og jeg måtte tage hende med på ferie i Kroatien.

Annonce:

- Jeg var sammen med verdens største, kvindelige atlet i otte år, og det føler jeg mig meget privilegeret og taknemmelig over. Jeg lærte så meget mere af hende end hun af mig.

- Hvordan vil du beskrive hende som menneske?

- Hun er en helt normal pige. Hun er sjov, genert og meget loyal. Vi havde samme humor og kom fint ud af det. Inde på banen var hun boss. Men jeg boede med hende og Venus i tre år i huset i Florida, så jeg var i den periode næsten mere end en ven. Det kunne nu også være hårdt nogle gange.

- Hun er en lady udenfor banen og en virkelig kriger inde på banen. Den mentalitet vil jeg måske godt overføre lidt til Caroline, som måske kan være lidt for sød og en rigtig sweetheart, siger han

***

- Jeg er glad for ham. Det fungerer, siger Caroline Wozniacki om Sascha Bajin. Foto: Troels Christensen
- Jeg er glad for ham. Det fungerer, siger Caroline Wozniacki om Sascha Bajin. Foto: Troels Christensen
 

Tilfredshed i Team Wozniacki: Sascha leverer varen

INDIAN WELLS (Ekstra Bladet): - Sascha er ikke nogen almindelig hittingpartner. Han har været med store spillere som Serena Williams og Victoria Azarenka, så han har tusindvis af timers erfaring på højt niveau, siger Piotr Wozniacki, der pludselig har fået en slags assistenttræner.

Annonce:

- Han kan også hjælpe lidt med, hvordan de to har spillet mod Caroline, smiler han.

- Desuden analyserer han kampe for mig. Enten en kommende modstander eller Carolines eget spil, statistisk set. Han har erfaring og kender mange af pigerne på turen. Det er en okay kombination lige nu, og så ser vi, hvad der skal ske efter Charleston.

Også Caroline er tilfreds med situationen.

- Sascha er rigtig god at have med. Han har rigtigt godt styr på tingene. Han ankommer før mig til træning og har bolde, vand og alt klart. Han taler med min far om små ting. Det gør en forskel.

- Han har energi og humør, og beder man ham om nogle specifikke ting, så kan han udføre dem med det samme: ’Slå lidt hårdere, gør det og det’. Det er fint at kunne bestille den slags i forhold til den næste modstander. Det er ret godt, at han kan det, når de nu er så forskellige.

- Jeg er glad for ham. Det fungerer, siger Caroline Wozniacki.

Kontant Caroline fordømmer belønning til dopingdømt mega-stjerne

Cool Caroline: Mine balloner virkede

Wozniacki om nye bikini-fotos: Derfor smider jeg tøjet - igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: