Carolines sidste turnering kan blive afbrudt

Kampe i Australian Open kan blive afbrudt, hvis kvaliteten af luften i Melbourne forringes

Caroline tager natten til mandag hul på sin sidste professionelle turnering. Video: Discovery Networks Danmark.

Luften i Melbourne har været et af de helt store samtaleemner frem mod tennisturneringen Australian Open.

Hovedturneringen begynder mandag, men i ugen op til har der været kvalifikationskampe og træninger, hvor spillere har klaget over dårlig luftkvalitet som følge af røg fra naturbrande.

Nu tager Australian Open konsekvensen og indfører en grænse for, hvor dårlig luftkvaliteten må være under kampene.

En skala med fem trin er blevet introduceret. Er der så mange partikler i luften, at det svarer til fem på skalaen, stoppes spillet med det samme.

Hvis målestationerne i Melbourne Park registrerer nok partikler til, at det svarer til fire på skalaen, skal lægestaben sammen med dommeren beslutte, om en kamp skal fortsætte.

Tidligere i denne uge oplyste den amerikanske rumorganisation Nasa, at røgen fra de mange naturbrande, som har afbrændt millioner af hektar land, er så kraftig, at den forventes at tage en hel runde om kloden, før den vender tilbage til Australien fra vestlig retning.

De store skovbrande i Australien betyder forringet luftkvalitet over Melbourne. Hvis det bliver for slemt afbrydes kampene. Foto: Ritzau Scanpix
De store skovbrande i Australien betyder forringet luftkvalitet over Melbourne. Hvis det bliver for slemt afbrydes kampene. Foto: Ritzau Scanpix

Kvalifikationsspilleren Dalila Jakupovic fra Slovenien opgav tidligere på ugen at fortsætte en kamp efter et hosteanfald, og flere spillere måtte ifølge den britiske tennisspiller Liam Broady tage astmamedicin for at håndtere den dårlige luft.

Luftforureningen fik onsdag formiddag lokal tid arrangørerne af Australian Open til at aflyse al træning, men siden er kvaliteten af luften blevet bedre.

Flere af de store tennisstjerner blev spurgt til situationen under lørdagens pressemøder. Ifølge Roger Federer har kommunikationen ikke været god nok fra arrangørernes side.

- Kommunikation fra turneringen til folket, medierne, fansene og spillerne er nøglen, for du hører, at det ikke er sikkert at være udenfor, at man skal holde kæledyr indendørs og lukke vinduerne, siger schweizeren.

Chefen for Australian Open, Craig Tiley, forstår frustrationen blandt spillerne.

- Jeg tror, at luftkvalitet i sport og tennis er et emne, vi kommer til at drøfte mere i fremtiden, siger han.

- Vi forstår helt klart vreden. Vi har inviteret spillerne til at komme forbi og tale med os når som helst.

Caroline vil savne de små skud af adrenalin efter en vigtig bold eller sejr. Foto: MICHAEL BRADLEY / AFP Tennis Caroline afslører stram kalender: Skal presse bryllupsrejse ind

Caroline Wozniacki er foreløbig rolig indeni, men hun aner ikke, hvordan hun vil reagere på banen. Foto: Manan VATSYAYANA/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Kampklar Caroline: Tårerne må vente

11 kommentarer
Vis kommentarer