Annonce:
Annonce:

Clara imponerer igen: Angriber ranglisten

- Det er en imponerende god start af Clara siger Jens Anker Andersen, der med WTA-point til Tauson vl få lidt lettere ved at lægge hendes turnerings-puslespil

Clara Tauson er med nattes sejr begyndt sin opstigning på de voksnes rangliste. Foto: Roger Parker
Clara Tauson er med nattes sejr begyndt sin opstigning på de voksnes rangliste. Foto: Roger Parker
Annonce:
Følg Tennis

Hun har leveret det ene flotte resultat efter det andet, senest med turneringssejr for seniorer i Tunesien, men endnu er juniorvinderen af Australian Open, Clara Tauson, ikke blevet belønnet med point på ’de voksnes verdensrangliste’.

Det begyndte hun at gøre noget ved natten til tirsdag, da hun vandt sin første kamp ved sin hidtil største WTA-turnering i Shenzhen, Kina, hvor der er 60.000 dollars i præmiesum, og hvortil hun har fået wildcard i kraft af sin topstatus som junior.

Den 16-årige dansker slog på under en time verdens nummer 233, En Shou Lian fra Taiwan med overbevisende 6-1,6-2 og er nu klar til at møde en af sine navnemæssigt hidtil største modstander, slovakken Jana Cepelova. Det sker torsdag.

Annonce:

Verdens tidligere nummer 50 har tidligere slået Serena Williams og været i finalen i Charleston men har siden haft nogle mere problemfyldte sæsoner, og i dag er den 25-årige slovak rangeret som verdens nummer 232.

- Det er jo en spiller, der kan lidt mere, men at møde sådan en modstander er jo også noget af det, Clara er derude for at lære, siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen til Ekstra Bladet.

Clara Tauson slog også Lian ved juniorernes sæsonfinale sidste år, og hun har ikke tabt en turneringskamp i år, hvor hun nu er oppe på 18 sejre i træk (fraset Fed Cup).

- Det er en imponerende god start af Clara siger Jens Anker Andersen, der dog tydeligvis ikke vil lægge et for stort forventningspres på hende.

- Det vil være rart med nogle WTA-point, men der er ingen stress. Clara er stadig inde i en proces, hvor vi både kigger på resultater, point og udvikling. Hun skal også være hjemme for at træne og dygtiggøre sig i perioder, siger han.

Annonce:

Clara Tauson har ikke tabt en turneringskamp i år, hvor det kun er blevet til nederlag i Fed Cup. Foto: Roger Parker
Clara Tauson har ikke tabt en turneringskamp i år, hvor det kun er blevet til nederlag i Fed Cup. Foto: Roger Parker

Det er lidt af et puslespil at lægge en turneringsplan i forhold til de nye regler, der skal gøre overgangen til seniortennis lettere for topjuniorerne, så Jens Anker Andersen ved ikke lige nu, hvordan Clara Tausons kommer til at se ud i de kommende måneder.

- I øjeblikket kigger vil på det lidt fra uge til uge. Det afhænger også af hendes resultater og antallet af WTA-point. Måske skal hun igen spille turneringer med 15.000 dollars i præmiesum for at hente ITF-point (som ikke tæller til WTA-ranglisten men kan give nemmere adgang til WTA-turneringer, red.). Og så er der jo nogle junior-grand slams, siger han.

K.B.'eren kan med et godt resultat i Kina selv gøre processen nemmere.

Der er således 80 point for en turneringssejr, og skulle det lykkes, kan det skubbe hende et pænt stykke op i Top 500. Foreløbig har hun med sejren indtjent otte af slagsen med sin sejr i nat, og det løfter hende formentlig op i Top 800.

15-årige Holger Rune huserer også i Asien. I sidste uge nåede han semifinalen i en Grade 1 turnering i Thailand, og i denne uge spiller han en tilsvarende turnering i Malaysia.

Stor dansk triumf: Clara Tauson sikrer endnu en titel

Annonce:

Tennis-legende pumper millioner i danske talenter

Det smukke bevis: Nu skal I passe godt på Clara

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: