Annonce:
Annonce:

Clara Tauson fortsætter flot sejrstime

Clara Tauson har vundet syv kampe i træk uden at afgive sæt efter sin sejr over russeren Anna Blinkova

Clara Tauson var nummer 33 i verden i februar og kæmper nu for at komme tilbage på sporet efter en periode præget af skader. (Arkivfoto). Foto: Mary Altaffer/Ritzau Scanpix
Clara Tauson var nummer 33 i verden i februar og kæmper nu for at komme tilbage på sporet efter en periode præget af skader. (Arkivfoto). Foto: Mary Altaffer/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Clara Tauson havde torsdag ikke de store problemer med russeren Anna Blinkova i anden runde af WTA 125-turneringen Open de Angers.

7-5, 6-3 vandt den unge dansker efter en bundsolid indsats og halvanden times spil.

Trods sin status som nummer 132 på verdensranglisten var Tauson forhåndsfavorit mod Blinkova, der er nummer 80 i verden, og levede forholdsvist sikkert op til værdigheden.

Hun møder i sin kvartfinale fredag ved middagstid ukraineren Anhelina Kalinin, der er andenseedet i indendørsturneringen.

25-årige Kalinin, der rangerer som nummer 53 i verden, slog torsdag den tidligere Australian Open-vinder Sofia Kenin 6-4, 6-4.

Efter at have vundet to WTA-titler i 2021 var Tauson i februar oppe som nummer 33 i verden.

Men hun har været hårdt ramt af skader i 2022, hvor blandt andet ryggen har voldt hende problemer, og derfor kæmper hun nu med at finde tilbage på sporet i en række mindre turneringer.

Annonce:

I sidste uge vandt danskeren som topseedet i sikker stil en ITF-turnering i italienske Selva Gardena. Inklusive torsdagens kamp har hun nu vundet syv kampe i træk uden at afgive et eneste sæt.

I et spillemæssigt tæt første sæt var Tauson torsdag skarpest, når det for alvor betød noget.

Blinkova kom foran 3-1 efter et tidligt brud, men Tauson brød tilbage til 5-5 og vendte kort efter 0-30 til sit andet brud og 7-5.

Blinkova bed godt fra sig i andet sæt, og Tauson måtte afværge fire breakbolde i tredje parti, inden russeren slog til i femte parti og bragte sig foran 3-2.

Tauson viste dog både fysisk og mental styrke og afgjorde kampen med fire point i træk - inklusive et meget tæt sidste parti, hvor danskeren missede to matchbolde, inden hun med en god serv og en sikker flugter lukkede ned for russeren.

Trods navnet er WTA 125-turneringer ikke en del af WTA Tour, som er det højeste niveau af turneringer for kvindelige tennisspillere.

WTA 125-serien er næsthøjeste niveau og består af 24 turneringer i 2022. Serien svarer til herrernes ATP Challenger Tour.

Annonce:

Tauson har tidligere vundet en WTA 125-titel. I august 2021 gik hun hele vejen i Chicago efter en finalesejr over Emma Raducanu. Få uger efter vandt briten overraskende US Open.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Mest læste lige nu

rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Han arbejder for lidt og tjener for meget
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: