Annonce:
Annonce:

Clara Tauson vinder gyser

Clara Tauson er klar til anden runde af en spansk WTA-turnering efter en sejr i tre sæt over Heather Watson

Clara Tauson er her fotograferet under US Open i september. Aktuelt deltager hun i en WTA-turnering på ferieøen Tenerife. Foto: Sarah Stier/Ritzau Scanpix
Clara Tauson er her fotograferet under US Open i september. Aktuelt deltager hun i en WTA-turnering på ferieøen Tenerife. Foto: Sarah Stier/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Det danske tennishåb Clara Tauson er klar til anden runde af en WTA-turnering på Tenerife.

Tirsdag eftermiddag vandt teenageren sin kamp i første runde over den rutinerede brite Heather Watson med 6-4, 2-6, 7-6.

Tauson er syvendeseedet i turneringen qua sin placering som nummer 48 på verdensranglisten, hvor Watson blot ligger nummer 72.

Den 29-årige brite var som ung en lovende spiller, og hun vandt juniorernes Wimbledon i 2009. Det helt store gennembrud gennembrud på seniorplan er dog udeblevet.

Efter at have overvundet lidt startproblemer fik Clara Tauson godt fat, og danskeren sørgede for det eneste servegennembrud i første sæt.

I begyndelsen af andet sæt missede Tauson så fire muligheder for endnu et brud, og i stedet endte danskeren selv med at blive brudt to gange, så et spillemæssigt ret lige andet sæt endte med de klare cifre 6-2 i britens favør.

Annonce:

Clara Tauson brød omgående i tredje sæt og så ud til at være ovenpå igen, men med et par stærke dueller fik Heather Watson brudt tilbage til 3-3.

Det lod danskeren sig umiddelbart ikke ryste af, for i det efterfølgende parti brød hun igen, men opgøret blev alligevel spændende helt til det sidste.

Tauson kunne serve sejren hjem ved 5-4, men med et par gode forhåndsslag fik Watson brudt tilbage, og kort efter skulle kampen afgøres i en tiebreak.

I tiebreaken fik Watson overhånden og var foran 5-2, før marginalerne efter længere tids fravær igen gik Tausons vej, så danskeren fik udlignet til 5-5 og efterfølgende fik Tauson kampens første matchbold.

Den missede hun, men da hun fik chancen igen, sikrede hun sig sejren og råbte sin glæde ud.

I anden runde skal hun enten møde Saisai Zheng fra Kina eller Rebeka Masarova fra Spanien. Begge er lavere rangeret end danskeren.

Annonce:

I denne uge spilles der også en WTA-turnering i Moskva, der rangerer højere end turneringen på Tenerife og har deltagelse af de fleste spillere fra verdenstoppen.

Elina Svitolina, verdensranglistens nummer seks, er den eneste top-30-spiller i turneringen på Tenerife. Hun kan blive Clara Tausons modstander i tredje runde - kvartfinalen - hvis begge spillere formår at komme så langt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: