Annonce:
Annonce:

Clara Tauson ydmyger tidligere topspiller

Clara Tauson er hoppet et niveau op på turneringsstigen i denne uge, hvor hun tirsdag bankede Sabine Lisicki

Clara Tauson var overlegen i kampen mod Sabine Lisicki, der tidligere har været nummer 12 i verden. (Arkivfoto). Foto: Alastair Grant/Ritzau Scanpix
Clara Tauson var overlegen i kampen mod Sabine Lisicki, der tidligere har været nummer 12 i verden. (Arkivfoto). Foto: Alastair Grant/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Der var vendt op og ned på alt, da Clara Tauson tirsdag trådte ind i WTA 125-turneringen Open de Angers og smadrede den tidligere topspiller Sabine Lisicki med 6-1, 6-1.

I sidste uge spillede det danske tennistalent højt oppe i de italienske alper i en stemningsforladt og tom hal uden boldpiger- og drenge og med et minimalt antal linjedommere.

Tirsdag var der både lysshow, øredøvende musik, tilskuere, linjedommere og løbestærke boldbørn på plads i hallen i den franske by.

Modstanden var også opjusteret - i hvert fald hvis man ser på meritter. Da Sabine Lisicki var på toppen af sin karriere, var hun helt oppe som nummer 12 i verden og nåede Wimbledon-finalen i 2013.

Siden er det - især på grund af skader - gået ned ad bakke. I 2020 løb hun eksempelvis ind i en alvorlig knæskade, der betød, at hun i 2021 ikke spillede en eneste tenniskamp.

Hun gjorde comeback tidligere i år og er placeret som nummer 352 i verden.

Clara Tauson er selv placeret som nummer 132 i verden efter et svært år med tilbagevendende rygproblemer, og hun havde meget få problemer mod Lisicki.

Allerede i tyskerens første serveparti var Tauson lige ved at slå sig til et servegennembrud, men Lisicki afværgede. Men så var det også slut.

Sabine Lisicki lavede et utal af fejl, særligt i sit servespil, og Clara Tauson vandt i ganske overlegen stil resten af sættets partier.

Undervejs i kampen var Clara Tauson truet af i alt fire breakbolde, men dem håndterede hun i alle tilfælde positivt.

Det skete blandt andet ved stillingen 3-1 i andet sæt, hvor Sabine Lisicki tvang Clara Tauson til at holde koncentrationen oppe i et langt, langt parti, som danskeren til sidst vandt.

Derfra kørte Clara Tauson sejren overlegent i garagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: