Dårligt nyt for Kvitova: Pausen fordoblet efter knivoverfald

Petra Kvitovas pause bliver længere end først antaget. Nu meldes tjekken ude i omkring seks måneder

Følg Tennis

Den dobbelte Wimbledon-mester Petra Kvitova skal holde pause i et halvt år efter et knivoverfald.

Det oplyser kirurgen Radek Kebrle, som opererede Kvitova, til et tjekkisk medie ifølge Reuters.

Kvitova blev opereret tirsdag aften, efter at den tjekkiske tennisspiller tidligere tirsdag var blevet udsat for et knivoverfald i sit eget hjem.

Operationen i venstre hånd, som hun havde forsvaret sig med, varede i tre timer og tre kvarter. Alle fem fingre krævede operation.

De seks måneder er en fordobling af den første prognose, der blev udsendt tirsdag aften, hvor hendes talsmand, Karel Tejkal, forklarede, at det blev til tre måneders pause.

Grunden er, at det er venstre hånd, som Kvitova spiller med. Kirurgen vurderede derfor dagen derpå, at det vil tage omkring seks måneder, før Kvitova kan spille tennis på topplan med det pres på hånden, som det medfører.

- Når vi snakker om pres på hånden, så snakker vi en periode på omkring seks måneder, siger Radek Kebrle til aktualne.cz.

Pausen betyder, at 26-årige Kvitova med sikkerhed går glip af årets første grand slam-turnering, Australian Open, i januar samt flere andre WTA-turneringer.

Hvis kirurgens prognose holder stik, vil Kvitova også gå glip af grand slam-turneringen French Open, som begynder i slutningen af maj.

Og Kvitova vil også få svært ved at blive klar til grand slam-turneringen Wimbledon, som hun har vundet to gange i karrieren. Wimbledon spilles i juni og juli.

Overfaldet fandt sted i Kvitovas hjem i den tjekkiske by Prostejov, som ligger 260 kilometer sydøst for hovedstaden Prag.

Det er af talsmanden beskrevet som et tilfældigt overfald af en kriminel, og Kvitova var ikke specielt udvalgt som mål for forbrydelsen.

Det er ikke første gang, at der er sket et knivoverfald på en kvindelig tennisspiller.

I 1993 blev den daværende amerikanske verdensetter, Monica Seles, stukket med en kniv under en turnering i Tyskland.

Overfaldsmanden viste sig at være en person, der var besat af Seles' tyske rival Steffi Graf. Seles var efter overfaldet væk fra tennisbanerne i to år.

Du kan se overfaldet på Monica Seles her:

Knivoverfaldet Kvitova opereret i fem fingre: Ude i tre måneder

Rystet Wozniacki: Det er så skræmmende

Overfaldet i eget hjem: Tennisstjerne stukket med kniv

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind