Dansk-amerikansk tenniskomet fortsætter Wimbledon-eventyr

Syvendeseedede Belinda Bencic trak sig med en skade i andet sæt, og dermed er Julia Boserup videre

Succesen fortsætter for den halvt danske tennisspiller Julia Boserup i den traditionsrige Wimbledon-turnering i London.

Torsdag eftermiddag tog grand slam-debutanten en mægtig skalp, da hun slog syvendeseedede Belinda Bencic, der trak sig med en skade i andet sæt.

Boserup havde vundet første sæt med 6-4 og førte 1-0 i andet, da den schweiziske teenager måtte opgive at fortsætte.

Det var tilsyneladende en håndledsskade, der tvang Belinda Bencic til at trække sig fra kampen, men Boserup nåede forinden at gøre flot reklame for sig selv.

Hun brød Bencic' serv til 3-2-føring i første sæt, og da de to spillere holdt deres servepartier derefter, endte Boserup som vinder af sættet med 6-4.

Også andet sæt startede med den undertippede Wimbledon-debutant i førersædet. Hun brød omgående Bencic' serv og bragte sig på 1-0, og herefter valgte schweizeren altså at opgive.

24-årige Julia Boserup har danske forældre, men har boet hele sit liv i USA, og hun stiller op for USA.

Med en aktuel placering som nummer 225 i verden har hun indtil nu været et godt stykke væk fra rampelyset, men sneg sig ind i Wimbledons hovedturnering via kvalifikationen.

I tredje runde skal hun møde enten 32-seedede Andrea Petkovic fra Tyskland eller russeren Elena Veslina.

Spændingen er udløst for Caroline Wozniacki, som får lov at bære fanen ind ved OL. Foto: Polfoto OL 2016 Nu kan hun svinge fanen: Caroline Wozniacki får billet til Rio

Tennis Videre i Wimbledon: Er det Danmarks nye tennis-darling?

Halvt danske Julia Boserup er klar til Wimbledon og måske også klar på at stille op for Danmark. Foto: AP/Alastair Grant. Tennis Ukendt halvdansker er klar til Wimbledon-debut

14 kommentarer
Vis kommentarer