Dansk Davis Cup-nedtur: Løchte chanceløs

Det danske tennislandshold tabte samlet til Rusland i Davis Cup, efter Frederik Løchte Nielsen tabte i single.

Frederik Løchte Nielsen og Danmark fik en god start på Davis Cup-kampen mod Rusland - men ender som taber. (Foto: DTF)
Frederik Løchte Nielsen og Danmark fik en god start på Davis Cup-kampen mod Rusland - men ender som taber. (Foto: DTF)

Danmark var bagud 1-2 mod Rusland efter de første tre tenniskampe mod Rusland i weekendens Davis Cup-duel, hvor der spilles bedst af fem kampe.

Derfor skulle Frederik Løchte Nielsen vinde sin singlekamp mod Andrey Kuznetsov for at holde liv i håbet om en samlet dansk sejr i første runde i Europa/Afrika Group I - det næsthøjeste Davis Cup-niveau i verden.

Men Kuznetsov vandt søndag formiddag 7-5, 6-3, 6-2 og sørgede for en samlet russisk sejr allerede inden søndagens anden og sidste singlekamp mellem de to nationer.

Løchte er blot nummer 306 på verdensranglisten, mens Kuznetsov er oppe som nummer 81 i verden, og den forskel viste sig også på banen i russiske Novy Urengoy.

Det begyndte dog lovende for Løchte, som kom foran både 2-1 og 3-2 i første sæt, men danskeren blev efterfølgende brudt af Kuznetsov, som bragte sig foran 4-3 og 5-4.

Missede muligheden
Løchte brød flot tilbage til 5-5, men russeren svarede straks igen ved at vinde de to næste partier og vinde sættet 7-5. Løchte havde chancen for at bryde tilbage til 6-6, men missede muligheden.

I andet sæt var Kuznetsov igen stærkest, selvom Løchte igen var foran 2-1 og kæmpede hårdt i hvert eneste parti. Russeren bragte sig foran 4-3 og tog også de sidste to partier i andet sæt.

Historien gentog sig i tredje sæt. Russeren brød lynhurtigt Løchtes serv og kom foran 3-0 og lidt senere også 4-1 og 5-2. Kuznetsov vandt kampen på sin første matchbold.

Danmark havde mulighed for at møde Spanien på hjemmebane i juli, men med nederlaget er det nu i stedet russerne, som skal dyste mod spanierne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere