Dansk double sikrer samlet Davis Cup-sejr

Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess-Olesen gjorde kort proces og sikrede Davis Cup-sejr over Puerto Rico

Frederik Løchte Nielsen og resten af det mandlige danske tennislandshold vandt lørdag Davis Cup-kampen mod Puerto Rico. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Frederik Løchte Nielsen og resten af det mandlige danske tennislandshold vandt lørdag Davis Cup-kampen mod Puerto Rico. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det blev som ventet til en dansk sejr, da Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess-Olesen lørdag mødte Ignacio Garcia og Quinton Vega fra Puerto Rico i landsholdsturneringen Davis Cup.

I Holbæk sejrede danskerne overlegent i to sæt med cifrene 6-1, 6-2 og sikrede dermed en samlet sejr over Puerto Rico i World Group II, det tredjehøjeste niveau.

Resultatet betyder, at Danmark forbliver i World Group II. Næste gang, de danske tennisherrer skal i aktion, er i september.

Fundamentet til den danske sejr blev allerede lagt fredag, da Mikael Torpegaard og Holger Rune sørgede for en 2-0-føring i kampe med sejre i hver deres singlekamp.

Der var ikke meget spænding i lørdagens double. Løchte Nielse og Hess-Olesen kom på 4-0, inden puertoricanerne fik sat et parti på tavlen. Det blev første sæts eneste for deres vedkommende.

Tendensen fortsatte i andet sæt. Danskerne kom foran 5-0 og fjernede enhver tvivl om udfaldet, hvorefter Garcia og Vega med to point i træk udskød den danske jubel.

Den kunne bryde ud, da danskerne med deres tredje matchbold lukkede kampen.

Selv om kampen var afgjort med den danske doublesejr, blev de sidste to singlekampe afviklet. Og også her sluttede det med dansk succes.

Først vandt Frederik Løchte Nielsen med 7-6, 6-2 over Ignacio Garcia, og derefter sørgede Holger Rune for, at Danmark gjorde rent bord.

Det 16-årige stortalent besejrede Quinton Vega i to sæt med cifrene 6-1 og 7-6. Dermed vandt Danmark kampen med 5-0.