Dansk favorit i drømmedebut

Holger Rune vandt sin første kamp i Wimbledons juniorturnering over svenske Kevin Chahoud i to sæt

Holger Rune vandt sin Wimbledon-debut. Foto: INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD/Roger Parker
Holger Rune vandt sin Wimbledon-debut. Foto: INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD/Roger Parker

Den danske tenniskomet Holger Rune fik mandag en fin debut på det imponerende anlæg i Wimbledon.

Han vandt i sin første optræden i den traditionsrige turnering med 6-2, 6-4 over svenske Kevin Chahoud i første runde af juniorturneringen.

Her er den 16-årige dansker topseedet, blandt andet efter han triumferede i French Open tidligere på sommeren.

Rune, der rangerer som nummer to på verdensranglisten for juniorer, havde små udfald undervejs, men bevægede sig generelt på et lidt højere niveau end den 17-årige svensker.

Allerede i det første svenske serveparti spillede Rune sig til fem breakbolde, men han forpassede dem alle. Faktisk skulle han bruge i alt syv af slagsen, inden han i stedet brød til 3-1.

Den førsteseedede dansker slog sin svenske modstander. Foto: INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD/Roger Parker
Den førsteseedede dansker slog sin svenske modstander. Foto: INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD/Roger Parker
 

I mellemtiden havde Rune været i problemer i egen serv i en lidt ustabil start, men han reddede sig ud af to breakbolde.

Han havde dog selv de fleste åbninger i modstanderens serv og brød endnu en gang, så første sæt blev vundet med komfortable 6-2.

Til gengæld indledte den danske teenager med nogle sløsede fejl, så han blev brudt til 0-1 i andet sæt.

Det fik dog Rune til at skrue bissen på i de næste partier. Han brød prompte tilbage til 1-1 og endnu en gang til 3-1 efter et par svenske servefejl.

Det trak op til sejr, da Rune var ved at serve sig foran med 5-2, men så ramte han en svag periode. Chahoud brød i stedet til 3-4 og servede sig på 4-4 med et rent parti.

Igen fik det dog Rune til at være endnu mere fokuseret. Han servede sig sikkert på 5-4 og spillede sig til tre matchbolde med et flot passérslag. Han udnyttede den anden, da svenskeren øsede en forhånd langt ud.

I anden runde venter nu ukraineren Eric Vanshelboim.

Tidligere på dagen tabte verdens bedste kvinde sensationelt, som du kan læse LIGE HER

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

Se også: Ekspert med gigtsyg ven: Caroline skal bruge lidt tid

Der er mange ligheder men også forskelle mellem Caroline Wozniacki som 16-årig og Clara Tauson i dag. Fotos: RITZAU SCANPIX Sport og Spil 16-årige Caroline versus Clara: Her er forskelle og ligheder

College-spilleren Mikael Torpegaard har under radaren sat turbo på sin fart op ad verdensranglisten. Foto: Privatfoto Sport og Spil Stryger mod toppen: Her er Danmarks hemmelige stjerne

Se også: Drømmeparret afslører: - Sex 12-15 gange om ugen

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere