Dansk kæmpesucces: - Holger kan blive verdens bedste!

Holger Rune har spillet sig i semifinalen ved juniorernes French Open, og potentialet er enormt

Holger Rune har stor succes ved French Open, og han kan blive verdens bedste tennisspiller. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
Holger Rune har stor succes ved French Open, og han kan blive verdens bedste tennisspiller. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

16-årige Holger Rune blæste torsdag i semifinalen i Grand Slam-turneringen French Opens herresingle for juniorer efter en knusende sikker sejr mod rumænske Filip Cristian Jianu.

Det er første gang, at Holger Rune er nået så langt i Grand Slam-sammenhæng, og den syvendeseedede dansker har ikke afgivet ét eneste sæt undervejs.

Holger Rune er i semifinalen ved French Open. Foto: Roger Parker/International Sports Fotos Tennis Karrierens største: Dansker stormer mod grandslam-titel

Holger Rune har smadret sig vej til semifinalen i Roland Garros. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
Holger Rune har smadret sig vej til semifinalen i Roland Garros. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Holger Rune er et kæmpetalent, ikke kun i Danmark men også på den internationale tennisscene, og med præstationerne på det franske grus er folk for alvor ved at få øjnene op den unge dansker, der kan tillade sig at drømme store drømme for fremtiden.

Det mener i hvert fald sportschefen i Dansk Tennisforbund, Jens Anker Buus Andersen, der følger Holger Rune på tætteste hold i Frankrig.

- Han skal da gå efter at blive verdens bedste tennisspiller. Det ville jeg gøre, hvis jeg var dér, hvor Holger er på nuværende tidspunkt, siger Jens Anker Buus Andersen på en telefon, kort efter Holger Runes kvartfinalesejr i French Open, og fortsætter.

- Han er ikke kun god i dansk målestok. Potentialet er helt enormt, og nu er han den højest rangerede spiller tilbage i French Open. I tennis er det sådan, at de fleste, som slår igennem som seniorer, de har også været med i toppen som juniorer. Juniorturneringerne er en vigtig prøvesten i tennissporten, og Holger er med blandt verdens bedste i en tidlig alder.

Hvis man sammenligner Holger Rune med to af de tidligere danske topspillere på herresiden, så mener Jens Anker Buus Sørensen, at Holger Rune er noget længere i sin udvikling end både Kristian Pless og Kenneth Carlsen var som juniorer.

Kristian Pless nåede i sin juniorkarriere at ligge nummer et på verdensranglisten, mens Kenneth Carlsen i sin juniortid toppede som nummer tre. Førstnævnte nåede i top-100 som senior, mens Kenneth Carlsen formåede at ligge nummer 41 på seniorranglisten, da han nåede sit højeste.

- Holger er nummer syv på juniorverdensranglisten p.t., og han vil ligge nummer fire eller fem efter French Open. Det ekstraordinære er, at Holger kun er 16 år, og derfor er det fantastisk flot at ligge i toppen på en U18-verdensrangliste. Kristian og Kenneth toppede først til slut i juniorkarrieren, siger Jens Anker Buus Sørensen og fortsætter.

- Der er et kæmpe skridt at tage fra junior til senior, men når jeg siger, at Holger kan og skal drømme om at blive verdens bedste seniorspiller, så mener jeg, det er realistisk. Om det så går i opfyldelse, det er noget andet, men han er bare så tidligt ude i sin udvikling, og der ser rigtig fornuftigt ud.

'Job well done'. Semifinalen venter for Holger Rune. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
'Job well done'. Semifinalen venter for Holger Rune. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
 

Jens Anker Buus Sørensen fortæller, at Holger Runes førsteprioritet det næste års tid fortsat vil være juniorturneringerne, men at man så småt vil begynde at smide et par seniorturneringer ind i kalenderen.

Først gælder det dog French Open og tiendeseedede Martin Damm fra USA i semifinalen.

- De sidste fire spillere kan alle slå alle, så det bliver utrolig tæt, men jeg mener, Holger har gode muligheder for at gå hele vejen og vinde sin første Grand Slam-titel.

Semifinalen mod amerikanske Martin Damm spilles fredag omkring klokken 11.00.

I december mødte Ekstra Bladet Holger Rune til en lang snak, og det kan du læse lige her.

Caroline Wozniacki ryster champagneflasken efter sin grand slam i Australien. Men også finansielt har hun kunnet lade propperne springe. Foto: AP Sport og Spil Her er Danmarks bedst betalte sportsstjerner: Caroline rammer 100 millioner!

Genie Bouchard har ikke haft det store problem med at spille på sit udseende. Foto: Splash Sport og Spil Tennis-baben henrykker: Så skulle du se hendes søster

12 kommentarer
Vis kommentarer